Afbeelding
Foto: Walter Sietingaall

Scouting Nederland ontvangt duurzame lelievlet van gemeente Zeewolde

Cultuur

ZEEWOLDE -  Tijdens de relatiedag van Nawaka op het Scoutinglandgoed op vrijdag 12 augustus 2022 schonk burgemeester Gerrit Jan Gorter namens gemeente Zeewolde een duurzame lelievlet aan het nationaal waterkamp van Scouting Nederland. 

Het college vindt Scouting en het Scoutinglandgoed en daarmee ook de grootschalige evenementen belangrijk, zoals Nawaka, dat eens per vier jaar georganiseerd wordt. Zij hebben daarin een prettige samenwerking gevonden. “Deze evenementen zijn belangrijk voor Zeewolde als het gaat om de levendigheid en de economie. Ook biedt het aan ondernemers in Zeewolde kansen om hierop mee te liften.”

Burgemeester Gerrit Jan Gorter: “Wij zijn blij met de roering en de bijdrage die Scouting Nederland levert aan Zeewolde. Met de schenking willen wij wat terug doen. Het is niet alleen een mooie herinnering aan Nawaka, maar het draagt ook bij aan onze duurzaamheidsambitie als het gaat om hergebruik van plastic afval. Duurzaamheid is voor zowel Scouting Nederland als gemeente Zeewolde belangrijk. Daarom is dit geschenk zo passend. De lelievlet is namelijk duurzaam, want het is gemaakt van plastic afval. Bovendien sluit het helemaal aan bij het thema van Nawaka, wonderschoon.” Jaap Boot, voorzitter Scouting Nederland beaamt: “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor scouts in heel Nederland en daar zetten we dan ook vol op in. We zijn de gemeente heel dankbaar voor het schenken van deze lelievlet. Deze gaat scouts veel plezier brengen op en rond het water.”

Wapen van Zeewolde 
Op het zeil wordt trots het wapen van Zeewolde getoond. In het wapen van Zeewolde zijn ook de belangrijke elementen van Scouting verwerkt.

!