Afbeelding
Eigen foto

Jongeren19Nu viert jubileum met een reünie

Cultuur Instagram

FLEVOLAND - Jongeren19Nu, opgericht op 10 december 1971, viert dit jaar haar 52-jarig bestaan. Na een uitstel van twee jaar in verband met corona, wordt het 50-jarig jubileum dit jaar alsnog groots gevierd met een reünie.

De jongerenvereniging werd opgericht met als doel jongeren te verbinden. Na 52 jaar is J19Nu nog altijd belangrijk voor de sociale cohesie op het Flevolandse platteland. Er ligt inmiddels een lange historie aan mooie feesten, (sport)activiteiten en dagen met theater. Altijd georganiseerd voor en door jongeren.

Jongeren19Nu is de grootste, provinciaal georganiseerde jongerenvereniging van Flevoland. “Met ruim 2000 leden speelt de vereniging altijd nog een belangrijke rol in de vrijetijdsbesteding van onze leden”, laat het bestuur weten.
Iedere jongere vanaf 16 jaar mag lid worden van de vereniging en kan zich aansluiten bij ‘Cultus Inn’ in Dronten, bij de ‘Groene Schuur’ in Zeewolde of bij de subafdelingen Crespa, JOEK, Mix-ML en N.E.T in de Noordoostpolder vanuit ‘de Buren’ in Emmeloord. Voor agrarische leden verzorgt afdeling FAJK (Flevolands Agrarisch Jongeren contact) tevens vakinhoudelijke activiteiten en een stukje belangenbehartiging.

Feest! 

Op zaterdag 3 juni komt heel J19Nu bij elkaar voor een feestelijke reünie. Het belooft een groot feest te worden, gehouden bij de Poort van Dronten. Alle leden en oud-leden van J19Nu Noordoostpolder, Cultus Inn en de Groene schuur zijn van harte uitgenodigd. “Ben je geen lid (geweest)? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom om dit feestje mee te vieren!”

Meer informatie: www.j19nu.com en andere sociale mediakanalen.  

Afbeelding
Flevolandse boerenmentaliteit voert boventoon tijdens Kennisdag Bodem en Water Ingezonden 1 mrt, 10:36
Afbeelding
'De Dinsdagavondsalon' zoekt Zeewolder dichters Ingezonden 1 mrt, 10:32
Afbeelding
4,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het platteland: LEADER Flevoland 2023-2027 geopend Provincie 1 mrt, 10:05