AMVZ
AMVZ Eigen foto

Openluchtconcert Carillon, AMVZ en Nij Libben

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Op zaterdagmiddag 10 juni a.s. laat de Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ) op wel een heel bijzondere manier van haar horen. Zij zullen te beluisteren zijn vanuit het midden van het centrum van Zeewolde: in de buitenlucht.

Bij goed weer zal het orkest te vinden zijn op het Kerkplein, bij regen onder het afdak van de bibliotheek. Dit bijzondere openluchtconcert doen zij niet alleen. De middag gaat om 13.30 uur van start met het carillon vanuit de kerktoren. Beiaardier Boudewijn Zwart neemt het eerste half uur voor zijn rekening en neemt de luisteraar mee in aloude en bekende klanken. Vervolgens neemt de AMVZ het stokje over en diverse muziekstukken spelen.

“Een afwisseling van lichte muziek, een vrolijke mars, en het muziekstuk ‘Around the Whisky Jar’ komt voorbij”, meldt het AMVZ, dat het laatste muziekstuk ook tijdens het promsconcert heeft gespeeld. “Een blije Ierse medley gebaseerd op vijf traditionele Ierse wijsjes, waarbij zelfs het stemgeluid van het orkest op de proef wordt gesteld.”

De Zeewoldense muziekvereniging en Boudewijn Zwart zijn niet de enige optredens tijdens dit openluchtconcert. Ook het Friese orkest ‘Nij Libben’ uit Witmarsum onder leiding van Andries Kramer, is uitgenodigd om dit buitenconcert muzikaal in te kleuren. Eerder beleefde AMVZ in het Friese plaatsje Pingjum een repetitieweekend. “Wij waren uitgenodigd door Nij Libben voor een gezamenlijk concert. Dat verliep zo leuk dat het orkest nu naar de Flevopolder komt. Leuk detail daarbij is dat onze eigen dirigent van de AMVZ, Marten Miedema, als klein jongetje is gestart in dit orkest en tevens dirigent is geweest van deze Friese fanfare.”

Beide orkesten wisselen elkaar af tijdens het openluchtconcert, dat rond 16.00 uur wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden. Hierbij zal Boudewijn Zwart ook met het carillon meespelen. “Kortom: een aanrader voor iedereen die zin heeft in het voelen van de zon op de wangen, de frisse wind door de haren, gedragen door een afwisseling van muzikale klanken.”
Meer informatie: www.amvz.net