Sea Level in de zon...
Sea Level in de zon... Foto: Zeewolde Actueel

Stralend Land Art Weekend

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — Landschapskunst onder de aandacht brengen. Dat is kort gezegd het doel van het jaarlijkse Land Art Weekend, de provinciebrede kunstmanifestatie dit jaar plaatsvond op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Zeewolde had gewoontegetrouw aardig wat in te brengen, niet in de laatste plaats door een uniek stukje ’kunstbezit’: kunstpaviljoen De Verbeelding. Het voltrok zich allemaal onder een strakblauwe hemel. Land Art op z’n best!

In en om het Paviljoen viel van alles te beleven, en dat kon gezien het uitgangskader uiteraard te maken hebben met landschapskunst, maar ook met beeldende kunst en podiumkunst: dans en muziek. Ten gerieve van bezoekers die het kunstaanbod rondom De Verbeelding wilden verkennen reed de ecokar, het groene toeristentreintje, regelmatig een ‘rondje Weteringpark’ met als belangrijkste halte het bekende ‘Sea Level’. Ter plekke werd deskundig tekst en uitleg gegeven over dit unieke Land Art-object, dat het vroegere zeeniveau zichtbaar en tastbaar maakt.


Halte Sea Level - Zeewolde Actueel

Ook ‘indoor’ toonde De Verbeelding haar veelzijdigheid. Als expositieruimte staat De Verbeelding bekend om de bijzondere lichtval, en dat kwam fraai tot uiting in de collectie kleurige kunstwerken van Jeannette van der Linde. Het sprak ook jeugdige bezoekers aan. “Dat rode vind ik zo mooi!”, zei een kleintje. 


Jong geleerd... - Zeewolde Actueel

Ook als danspodium en concertruimte kan De Verbeelding uitstekend dienen. Zaterdagmiddag lieten de ‘U-Beatzz’, een meidengroep van Dansschool UDX, in een kort en spetterend dansje zien wat ze in huis hebben. De laatste noot van het begeleidende muziekje had nog niet geklonken of ze vielen aan op de Kids Knutseltafel. Ook zo’n publiekstrekker!


Aan de Kids Knutseltafel - Zeewolde Actueel

Zondagochtend hield het FlevoEnsemble een vrolijke en ongedwongen open repetitie. Nieuw materiaal stond op het programma, en nieuwe muzikanten werden verwelkomd. De repetitiedag werd ‘s middags afgesloten met een ‘echt’ optreden voor publiek.


Het FlevoEnsemble repeteert... - Zeewolde Actueel

Land Art, kunst in het landschap. Flevoland staat er bij wijze van spreken vol mee, zeer de moeite van een bezoek waard, ook buiten een speciaal daarvoor bestemd weekend. De website www.landartflevoland.nl geeft uitvoerige informatie over bustours, fietsroutes en zelfs ‘tours op maat’.

De U-Beatzz in actie