Afbeelding
Foto: Puur Zeewolde

Havendagen Zeewolde: Drie dagen genieten van boten, muziek en plezier beleven!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - De Aanloophaven van Zeewolde ligt van 7 tot en met 9 juli weer vol met sleepboten, opduwers, tjalken en vracht- en visserijschepen. Alle dagen biedt het programma leuke activiteiten voor het hele gezin. Drie dagen lang genieten van boten, muziek en plezier beleven in Zeewolde. 

“In de loop van de vrijdagmiddag varen de meer dan zeventig boten de haven binnen wat ’s avonds voor een mooi schouwspel zorgt als de boten worden verlicht. Wij zijn trots dat we dit jaar weer zoveel schippers naar Zeewolde komen, het zijn echt allemaal stuk voor stuk unieke schepen”, aldus Jakob de Vries, bestuurslid evenementen van Puur Zeewolde. “Dit jaar is ook de KNRM weer van de partij maar ook het stoomschip Christiaan Brunings en de mijnenveger de Mahu.”

Opening en optredens

Wethouder Winnie Prins heet de schippers ‘s middags van harte welkom tijdens de rondgang door de haven waarna de Havendagen Zeewolde vlag gehesen wordt bij de feesttent. Deze locatie vormt het hele weekend het hart van de activiteiten. 

’s Avonds wordt het programma afgetrapt met de soul-, funk- en discoband Mind Funk afgesloten met een spetterend optreden van de tributeband De Dijk, Laaiend Vuur.

Gevarieerd programma

De zaterdag start met een vol programma. In de volle Aanloophaven vindt er een kunst- en oude ambachtenmarkt plaats aangevuld met een zomermarkt in het centrum van Zeewolde. Nostalgie is er in de vorm een collectie stationaire motoren. En zijn er volop mogelijkheden op kennis te maken met de verschillende watersportgerichte en andere landactiviteiten. Een unieke beleving voor de bezoekers is een tochtje op het water met een van de opduwertjes. Tegen een kleine vergoeding vaar je al mee, alleen niet op het moment dat ’s middags de trekproef met deze schepen gedaan wordt.

De avond wordt afgesloten met een echte Nederlands optreden van de bekende smartlappenband Diep Triest. Deze band staat voor Feest met de hoofdletter F en Meezingen met de letter M!

Het programma op de zondag is er een die er ook mag zijn! De dag start met een oecumenische kerkdienst in de tent en gevolg de kunst- en ambachtenmark en kunnen er weer allerlei watersportactiviteiten ondernomen worden. Ook deze middag ontbreekt de muzikale noot niet, diverse optredens staan ingepland in de feesttent. Aan het eind van de middag wordt de vlag gestreken en komt er einde aan de drie nautische dagen in Zeewolde.

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl


Foto: Puur Zeewolde