Jannie Maljaars (l) en Toos Hassink.
Jannie Maljaars (l) en Toos Hassink. Foto: Zeewolde Actueel

‘Goud’ en ‘Briljant’ bij Vrouwen van Nu

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — De afdeling Zeewolde van de vereniging ‘Vrouwen van Nu’ hield woensdagmiddag 14 februari haar jaarvergadering. Naast de reguliere zaken die tijdens zo’n vergadering doorgaans aan de orde komen was er een speciaal moment: drie leden werden in het zonnetje gezet wegens hun jarenlange lidmaatschap en actieve betrokkenheid. 

Geesje Dubbelboer, 65 jaar lid, was niet aanwezig wegens broze gezondheid, maar ontving in plaats daarvan bezoek en bloemen bij haar thuis. Toos Hassink, 65 jaar lid, en Jannie Maljaars, 50 jaar lid, werden tijdens de vergadering lovend toegesproken en ontvingen een fraai boeket bloemen en een oorkonde. “Ach”, vatte Jannie Maljaars haar trouwe lidmaatschap samen, “na je trouwen werd je als kersverse boerin vrijwel automatisch lid van de ‘Plattelandsvrouwen’, zoals de vereniging toen heette. Daar zat een vanzelfsprekendheid in, en vanaf dat moment ging het gewoon vanzelf.”


Geesje Dubbelboer - Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu is een actieve vereniging die vrouwen verbindt door ontmoetingen, gedeelde interesses en activiteiten. In Zeewolde is de vereniging al 43 jaar actief en met een eigen Social sofa op het Marktpad ook zichtbaar aanwezig. Wie meer wil weten over deze eigentijdse vereniging kan als gast een keer een activiteit bezoeken. Dat kan al op 13 maart om 14.00 uur in Open Haven, waar reisjournalist Anika Redhed een lezing houdt: ‘Reis rond de wereld’. Voor uitgebreide informatie en het jaarprogramma: zie https://vrouwenvannu.nl/afdeling/zeewolde. Secretariaat: vvnuzeewolde@gmail.com of telefonisch: 06-29316816.