Wereldkoor Zeewolde
Wereldkoor Zeewolde Foto: Zeewolde Actueel

Wereldkoor Zeewolde sluit seizoen af met spetterend concert

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — Het Wereldkoor Zeewolde startte in 2020 als pilot met een enthousiaste groep deelnemers van o.a Syrische gezinnen. Die start was veelbelovend en meewerkende partners zagen het unaniem als een kans voor cultuureducatie en -participatie, en het bevorderen van sociale cohesie. Het bleek zeer levensvatbaar, en ‘versie 2024’ bewees dat eens te meer. In basisschool Panta Rhei was het donderdag 28 maart nog laat in de middag bijzonder druk: veel publiek voor een geweldige seizoenssluitende show van het Wereldkoor. 

Al sinds het prille begin is de naam van Rohan Poldervaart verbonden aan het Wereldkoor. Hij etaleert moeiteloos een onweerstaanbaar enthousiasme voor het vak muziek en een vanzelfsprekende ‘handigheid’ in het werken met kinderen. Dat werkt dusdanig aanstekelijk dat het publiek in een ommezien deel uit maakt van de voorstelling: “Eerst maar even de schouders los, achterwaarts, voorwaarts, doe maar mee.” Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is laten papa’s, mama’s, opa’s en oma’s vrolijk allerlei sisklanken, oeh’s en aah’s horen, als inleiding op hun aandeel in de komende refreinen.        

Dan volgt een gevarieerde reeks songs en liedjes, perfect afgestemd op de doelgroep. Het wereldkoor schuwt de Engelse taal niet en weet van wanten waar het gaat om het actuele popgebeuren, maar krijgt het publiek net zo goed mee in pakkende Nederlandstalige kinderliedjes. Met het ‘Zenuwenlied’ laten ze horen dat ze toch best een beetje nerveus waren voor dit afsluitende concert, en het aandoenlijke ‘Maak je maar niet druk om mij’ vertolkt kinderverdriet, eenvoudig en indringend. Poldervaart begeleidt op piano, cultuurcoach Renée Vunderink doet dat al even kundig ‘mobiel’ op gitaar. Die afwisseling werkt perfect.


Solo samen... - Zeewolde Actueel


Poldervaart legt halverwege de voorstelling uit dat solo zingen misschien gewaagd is, maar toch ergens moet beginnen. “Als dat ergens kan, dan is het hier, toch? Ed Sheeran kon als kind ook niet helemaal zuiver zingen, en kijk eens wat het geworden is!” Kortom: gewoon proberen is het devies, en dat laten de kinderen horen, ‘veiligheidshalve’ in duo’s. Ter afsluiting ontvangen de kinderen elk een bloem, en worden Rohan Poldervaart, Renée Vunderink en Panta Rhei-leerkracht Petra van der Werf uitbundig bedankt voor hun inzet om dit initiatief van Verbeelding&CO ook dit jaar weer mogelijk te maken. Rotary Zeewolde, die het project financieel ondersteunde, werd niet vergeten. 

Kwartfinale tegen Polen
Myrthe van der Veer Europees Kampioen Taekwondo 2024 Sport Instagram 15 uur geleden
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 15 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 17 uur geleden