Echtpaar van den Steen - Gooijer
Echtpaar van den Steen - Gooijer Zeewolde Actueel

Echtpaar van den Steen – Gooijer 50 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE – Maandag 1 november vierden Hans van den Steen en Klarie van den Steen – Gooijer hun gouden huwelijksjubileum: vijftig jaar samen. Burgemeester Gerrit Jan Gorter kwam traditiegetrouw het echtpaar feliciteren, en bracht natuurlijk een feestelijk bloemetje mee.

Klarie en Hans leerden elkaar kennen in een romantische setting: een moonlight-cruise. “Ik was met vrienden”, vertelt Hans, “zij in damesgezelschap, en ik vroeg in alle schuchterheid: dames, is het goed dat we d’r bij komen zitten? Nou, over de rest kunnen we kort zijn: meteen ‘t schip in, daar op die boot!” Ze trouwden in Wolvega, de geboortegrond van Klarie, en kregen twee zonen, twee schoondochters en zes kleinkinderen. 

Hans en Klarie zijn kampeerders, en kennen Zeewolde zogezegd van het eerste uur. Nog voor het dorp goed en wel het dorp begon te worden hadden ze al een seizoensplaats op het RCN. “We woonden destijds in Rijswijk, en de mentaliteit daar en de drukte, het begon ons meer en meer tegen te staan. We hebben Zeewolde zien ontstaan en groeien, de rust en de gemoedelijkheid ervaren, en we dachten: dát moet onze nieuwe woonplek worden.” In 1989 betrokken ze zo hun eerste woning in het dorp, en via een tweede bewonen ze nu een derde, een fraai appartement in het centrum. “Dat maakt dik dertig jaar; je mag ons wel echte Zeewoldenaren noemen!”, aldus Klarie.

Hans belandde via timmermanswerk in de bouw uiteindelijk in het technisch onderwijs. “Toen het fysiek niet meer ging ben ik het vak maar gaan doorgeven aan anderen”, verklaart hij. Klarie werkte lange tijd als receptioniste/telefoniste bij zorginstellingen. “Als laatste in St Jansdal; dat heb ik 21 jaar gedaan, met veel plezier.” Nu dan het pensioen, en ze genieten er beide van. “Kamperen doen we nog steeds, we hebben nu een camper, en zo zien we nog wat van de wereld. We zijn tevreden, en we wonen hier fijn. Wat wil je nog meer..?”