Echtpaar Linders - van Santen
Echtpaar Linders - van Santen Zeewolde Actueel

Echtpaar Linders – van Santen 50 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Vrijdag 8 oktober was het precies 50 jaar geleden dat Ben Linders en Ursula Linders – van Santen op het prachtige Slot Zeist in het huwelijk traden. Dat werd in het erop volgende weekend gevierd met kinderen en kleinkinderen, zodat het gebruikelijke bezoekje van de burgemeester wat later uitviel, op woensdagmiddag 13 oktober. De begroeting en felicitaties waren er niet minder hartelijk om. Mét een bloemetje!

Ben en Ursula wonen nog maar twee jaar in Zeewolde, en hebben het er naar eigen zeggen buitengewoon naar de zin. Ze zijn afkomstig uit Utrecht, waar ze elkaar ruim een halve eeuw geleden leerden kennen. “Vrienden van broers, dat waren je kennissen. Zo leerde je elkaar kennen in die tijd, nietwaar?”, vertelt Ursula met een knipoog. Zij was 18 toen ze trouwden, hij was 21. “Het werd eerst inwonen, want woningnood kenden we toen ook al”, gaat Ursula verder, “maar dat duurde gelukkig niet zo lang.” Ze betrokken een woning in het toen snel uitdijende Nieuwegein. Er kwamen twee dochters, en Ben werd buschauffeur in Utrecht. “Dat heb ik 40 jaar gedaan, tot aan m’n pensioen”, zegt Ben, en de toon waarop hij dat zegt maakt duidelijk dat de vele busritten in al die jaren met genoegen en plezier zijn gemaakt.

Ursula en Ben zijn natuurliefhebbers, en genieten van de natuur doen ze veel en vaak, fietsend door het Zeewolder bosgebied. “Die rust in het bos, die ruimte in het buitengebied, het water, geweldig!”, vindt Ursula. Ze geeft toe dat ze er aan moest wennen, gewend als ze was aan het stadse leven, “maar ik wil zeker niet terug!” Helemaal gesetteld dus, en dat in zo korte tijd. “Oh, maar dát gaat zo makkelijk hier”, besluit Ben. “Een wandeltje met de hond, en je hebt meteen aanspraak. Leuke buurt, die Molenbuurt! En aanspraak, nou ja, dat ben ik wel gewend, als buschauffeur in ruste...”