Trouwlocatie RCN
Trouwlocatie RCN Eigen foto

RCN nieuwe gemeentelijke trouwlocatie

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE – Een aantal maanden geleden diende RCN-locatiemanager Wout Sleurink bij de gemeente een verzoek in om, gelet op de veelzijdigheid en voorzieningenrijkheid van het recreatiepark, te mogen worden aangewezen als gemeentelijke trouwlocatie. Eind december kwam het verlossende woord: het verzoek werd gehonoreerd. Met ingang van het nieuwe recreatieseizoen kan op het RCN-strand officieel worden getrouwd.

“De vraag kwam zogezegd van binnenuit”, antwoordt Sleurink op de vraag hoe dat zo gekomen is. “Trouwe gasten met een langjarige verbintenis raken verknocht aan hun plek, zien hun kinderen hier opgroeien en vakantieplezier maken, en dan is het natuurlijk niet zo gek als die kinderen, eenmaal jongvolwassen geworden, met de vraag komen of ze hier kunnen trouwen. Zo kwam dus die vraag op me af, en het zette me aan het denken. Waarom ook niet, dacht ik, en het leek me zelfs wel leuk om daarin zelf ook een rol te kunnen spelen.”

Sleurink verdiepte zich in één en ander, volgde zelfs een tweedaagse cursus ‘trouwambtenaar worden’, en trof voorbereidingen om op het strand een trouwceremonie te kunnen laten plaatsvinden. In de luwte van een rietpartij werd een alleraardigst prieeltje opgetrokken dat plaats biedt aan bruidspaar en ambtenaar, getuige een duo-bankje en een trendy vormgegeven spreekgestoelte. Een aantal witte klapstoeltjes voor de gasten completeren het geheel. “Uit de wind en zicht op het water, dat leek ons dé plek om dit te realiseren. En voor het geval een briesje het stemgeluid toch wat gaat verwaaien hebben we er ook maar een splinternieuwe geluidsinstallatie aan toegevoegd.”

Verwacht Sleurink meteen een grote toeloop aan bruidsparen? “Dat denk ik niet, eerlijk gezegd, maar daar gaat het ook niet om. Ik hou meer de insteek in de gaten waarmee bijvoorbeeld ook de zeilkampen en de surfschool hier een plek hebben gevonden. Dat brengt reuring, aanloop en toeloop. Volk over de vloer betekent meer bekendheid van je aanbod. Breng je je kind naar een zeilkamp, dan zie je wat hier allemaal gebeurt. Het brengt mensen op een idee, en we zien ze dan regelmatig later terug, maar dan als gast voor langere tijd. In directe zin levert het dus niet veel op, maar indirect zetten we onszelf wel op de kaart. Op termijn werkt dat gunstig uit, en zo zal het ook gaan met de trouwceremonies.”

Qua agenda mikt Sleurink vooral op het voor- en naseizoen. “Van april tot en met juni, en augustus/september, dat zijn de maanden waarin we alles kunnen bieden, van ceremonie tot en met receptie, feest en overnachting. Restaurant, feestruimte, groepsaccommodatie, we hebben het allemaal, en het staat ter beschikking. De maanden juli en augustus zijn voor ons het hoogseizoen, en door de drukte kunnen we dan een intieme en besloten happening als een huwelijksfeest minder goed garanderen, zeker waar het aankomt op privacy. Maar buiten die maanden willen we maatwerk leveren.” Enigszins tot zijn teleurstelling liet de gemeente desgevraagd aan Sleurink weten momenteel geen vacatures te hebben voor Babs, ofwel trouwambtenaar. “Nou ja, dat is niet anders”, reageerde hij nuchter. ‘Het staat de plannen in ieder geval niet in de weg. We hebben het allemaal in huis, en we gaan ervoor!”