Afbeelding
Foto: Tobias Tullius

Geslaagde bewustwordingsavond rond winkeldiefstal

Gemeente

ZEEWOLDE - Welk risico loop je als ondernemer op winkeldiefstal? Dat werd aan de centrumondernemers dinsdagavond 11 oktober duidelijk gemaakt tijdens een speciale avond over winkeldiefstal en beveiliging.  

Voorafgaand aan deze informatieavond zijn zogenaamde ‘Secret Scanners’ bij verschillende winkeliers in het centrum op bezoek geweest om hun veiligheidsmaatregelen en anti-diefstalmaatregelen te onderzoeken. Deze ‘Secret Scanners’ wisten in het centrum maar liefst 295 producten ‘te stelen’ met een gezamenlijke waarde van 7.800 euro.

Tijdens de gezamenlijke avond in het gemeentehuis werden de veiligheidsrisico’s aan de ondernemingen getoond. De deelnemers kregen een film te zien met een compilatie van beelden van de secret scans. Ook kregen zij een training in het voorkomen en handelen bij winkeldiefstal. En uiteraard kregen zij hun producten weer terug. Met behulp van de beelden werd uitgelegd welke factoren hebben meegespeeld bij het meenemen van de artikelen, en waar de valkuilen van de onderneming liggen.

Deze training werd in het kader van de Week van de Veiligheid georganiseerd vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) centrumgebied.