Echtpaar Noort - Besuyen
Echtpaar Noort - Besuyen Foto: Zeewolde Actueel

Echtpaar Noort – Besuyen viert 65-jarig huwelijksjubileum

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE — Zaterdag 3 juni was het precies 65 jaar geleden dat Ab Noort en Hetty Noort – Besuyen in het huwelijksbootje stapten. Op de eerstvolgende werkdag, maandag 5 juni, bezocht burgemeester Gerrit Jan Gorter de jubilarissen om hen namens het gemeentebestuur van harte te feliciteren. Uiteraard met bloemen, én taart.

Ab en Hetty wonen al 26 jaar in Zeewolde, en daarmee was het de derde keer dat de burgemeester, die ook al weer 16 jaar in functie is, hen kwam gelukwensen met een huwelijksjubileum. “En over vijf jaar kom ik weer”, lachte Gorter optimistisch. En bij het bedenkelijke gezicht van Ab: “Gewoon doorgaan. U woont nog lekker samen, alle ruimte hier, geweldig toch?” Ab en Hetty koesteren inderdaad het feit dat ze nog samen zijn, een prachtige tuin hebben waarin ze heerlijk buiten kunnen zijn, en fijne buren die waar nodig een oogje in het zeil houden. “We hebben wel uitgekeken naar een appartement, maar uiteindelijk toch besloten dat het zover nog niet is. Dat heerlijk buiten zijn, dat kan ik nog niet missen”, aldus Hetty.

Hun werkzame leven brachten Ab en Hetty door in het Gooi, waar Ab werkte als politiebeambte in Baarn. Zorgvuldig rondkijken na hun pensionering bracht hen uiteindelijk in Zeewolde, waar ze kerkelijk en maatschappelijk meteen opgingen in de Zeewolder gemeenschap. Maar de jaren gaan nu toch tellen. Toenemend fysiek ongemak gaat ook aan hen niet voorbij, en even zag het er voor Ab zelfs zorgelijk uit. “Maar een handje pillen verricht wonderen!”, zegt Ab monter. “Ons wereldje wordt wel wat kleiner, we voelen de beperkingen, het is anders dan we gewend waren, maar we zijn nog samen, gelukkig!”

Ab en Hetty hebben twee zoons met aanhang, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “En het zesde achterkleinkind is op komst!”, zegt Ab trots. “Over familie gesproken, is er nog flink feest gevierd?”, vraagt de burgemeester. “Nou, nee”, antwoordt Hetty, “daar zijn we niet meer zo van. Rustig en in kleine kring. Dat is genoeg.” En Ab besluit: “Allemaal gezond, en wij mogen dit meemaken. Die 65 jaar, da’s een mooi rukje, toch?” De burgemeester beaamt het lachend: “Velen doen u dat niet na!”