Echtpaar Boessen - Egbers
Echtpaar Boessen - Egbers Foto: Zeewolde Actueel

‘Goud’ voor echtpaar Boessen - Egbers

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE — Woensdag 10 augustus vierden Pierre Boessen en Thea Boessen – Egbers het heugelijke feit dat ze precies 50 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Dat was voor locoburgemeester Helmut Hermans reden om de jubilarissen namens de gemeente persoonlijk te komen feliciteren, en natuurlijk ontbrak daarbij het gebruikelijk bloemetje niet.

Pierre en Thea zijn wat je noemt echte ‘Gooiers’. Ze zijn afkomstig uit Hilversum waar ze elkaar leerden kennen op de sociëteit, en trouwden in 1972 in het beroemde Dudok-gemeentehuis van de mediastad. Thea bouwde daar gestaag aan een carrière bij de omroep. Van bühne en buis is ze bekend als assistente van quizmaster Willem Ruis, en was ook in diverse functies achter de schermen actief. Pierre intussen, groot autoliefhebber, werd via een functie als salesmanager zelf autobouwer. Wie kent niet de beroemde Dax Cobra..? Dat bracht hen van Hilversum via Bunschoten uiteindelijk naar Huizen. Nog steeds ‘Gooiers’ dus, maar niet meer voor lang.

De business van Pierre vroeg allengs meer ruimte, het nieuwe land aan de overkant lonkte, en in 1988 was het zover: ze kwamen over naar het Schepenveld in Zeewolde, dat we kennen als ‘kleinschalig bedrijventerrein’. Aanvankelijk nog in de auto’s, maar dat werd iets heel anders. “Jaaa, dat kwam min of meer toevallig op m’n pad”, vertelt Pierre, “maar ik zag er beslist wel mogelijkheden in, en ik ben toen scheepsramen gaan produceren. Dat ging prima lopen, en tegenwoordig kan ik geen jachthaven binnenlopen of ik kom er ‘mijn’ ramen weer tegen. Dat is ook al weer 29 jaar geleden. De tijd vliegt! Maar: goede keus geweest.”

Na een paar jaar Zeewolde had Thea het in omroepland wel gezien, en zette haar werkzame leven voort bij de gemeente Zeewolde. “Eerst als receptioniste, maar later werd ik ook gevraagd voor andere functies. Zo gaat dat, hè?” Pierre en Thea hebben twee kinderen en drie kleinkinderen, allen woonachtig in Zeewolde. “Al m’n vriendinnen jaloers dat ik m’n kroost bij wijze van spreken op loopafstand heb”, lacht Thea. Actief is het gouden paar nog steeds. Pierre met z’n autohobby en geleidelijke overdracht van z’n business aan z’n zoon, Thea “met van alles en nog wat”. Vitale bijna-pensionado’s dus, die zichtbaar genietend in het leven staan.