Afbeelding
Foto: Woonpalet

Hoogste punt appartementencomplex Mosselhof vrolijk gevierd

· leestijd 1 minuut Gemeente Instagram

ZEEWOLDE — Op donderdag 16 november werd hij onder luid applaus gehesen, de vlag die het hoogste punt van appartementencomplex Mosselhof markeert. En het was niet zo maar een vlag. Het was er eentje waar alle mensen die verbonden zijn aan Mosselhof hun naam op hadden gezet. Van de bewoners tot de bouwvakkers, en iedereen er tussenin.

Mosselhof bestaat uit 18 koopappartementen, verkocht door Salverda Bouw B.V en 11 appartementen, verhuurd door Woonpalet. Bij de viering van het hoogste punt gaf Arjan Berends (directeur Salverda) een toelichting op de bouwvorderingen waarbij, hij benoemde dat alles voorspoedig verloopt. Als alles volgens planning blijft gaan, wordt Mosselhof rond de bouwvak van 2024 opgeleverd. Wethouder Helmut Hermans feliciteerde de toekomstige bewoners en noemde Mosselhof een nieuwe parel in het woningen-collier van de gemeente Zeewolde. Ramon Vos, manager Vastgoed Woonpalet deelde met de aanwezigen wat een belangrijk thema is van Mosselhof, en dat is ‘verbinding’. Koop met huur, het gebouw met de omgeving, het water langs Mosselhof dat Havenkwartier aan Wolderwijd verbindt en het belangrijkste: de onderlinge verbinding die hij de bewoners toewenst. “Vandaar ook de vlag”, rondde hij af. En toen was daar het moment waarop de vlag gehesen ging worden. Daarvoor werden Esther Bakker en Tessa Sondij gevraagd met de vlag het dak op te gaan. Zij zijn de jongste koper en jongste huurder en hadden de eer de vlag te hijsen, samen met de sprekers. Dit alles onder het toeziend oog van de andere aanwezigen beneden op de bouwplaats.

Mosselhof Mosselhof is ontworpen door 19 Het Atelier Architecten. Mosselhof kreeg z’n naam geheel passend bij de Schelpenbuurt waar deze gebouwd wordt. De uitstraling van Mosselhof is gebaseerd op de schelp van een mossel. De bakstenen aan de waterkant zijn donkergrijs. Alle stenen hebben diezelfde kleur donkergrijs en het verspringende metselwerk zorgt ervoor dat het lijnenspel van de mosselschelp wordt geïmiteerd. Dit geheel vormt de buitenkant van de schelp. De binnenzijde is zachter en lichter van kleurstelling. Precies zoals de mossel zelf.

Bij het ontwikkelen van Mosselhof is volop rekening gehouden met klimaatadaptatie en biodiversiteit. Nest- en vleermuiskastjes in de gevel bieden de gierzwaluw en vleermuis een thuis. Het sedumdak verkoelt de omgeving, vangt regen op en is fijn voor vogels, vlinders en andere insecten. Het grind op het dak is een broedplaats voor onder andere de scholekster en kleine plevier. Verder krijgt elk appartement eigen zonnepanelen. Deze leveren schone, groene stroom.