Afbeelding
GroenLinks Flevoland

GroenLinks doet niet mee aan de verkiezingen in Zeewolde

Ingezonden

ZEEWOLDE - Vanwege verschil van inzicht over de komst van het datacenter van META is GroenLinks Zeewolde in december uit de gezamenlijke fractie met de PvdA gestapt. “Dat betekent dat GroenLinks niet zal meedoen aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen”, meldt de partij, “wel zal GroenLinks in Zeewolde activiteiten blijven organiseren en de politiek blijven volgen op groene en sociale onderwerpen.”

“De partij is niet per definitie tegen datacenters. Datacenters zijn nodig nu de digitale ontwikkelingen zo snel gaan. Maar de komst van het megacenter van META doet een extra groot beroep op vooral (groene) energie, water en gezonde lucht”, licht GroenLinks toe. “GroenLinks heeft ervoor gepleit om te wachten met besluitvorming over het bestemmingsplan tot er een landelijk beleidsplan is over de vestiging van datacenters in Nederland.”

Met een werkgroep van GroenLinks leden wordt momenteel nagedacht over de activiteiten die de partij de komende jaren wil gaan ondernemen. “GroenLinks doet weliswaar nu niet mee aan de verkiezingen, maar hoopt over 4 jaar weer volop deel te nemen aan de Zeewolder politiek.”

Belangstellenden die mee willen denken met de werkgroep kunnen zich aanmelden bij het bestuur van de afdeling GroenLinks Almere- Zeewolde, bestuuralmere@groenlinks.nl

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00