Afbeelding
Zeewolde Actueel

Demonstratie tegen komst datacenter rustig verlopen

Algemeen

ZEEWOLDE – De raadsvergadering gisteravond in The Lux waarin het besluit werd genomen over het bestemmingsplan Trekkersveld IV en daarmee de komst van het datacenter trok veel belangstelling. Landelijk in diverse tv-progamma’s, zoals EenVandaag, het NOS Journaal als ook bij de talkshow Op1, maar ook in Zeewolde zelf waar het op het Raadhuisplein tegen zeven uur vol stond met mensen.

Uit veiligheidsoverweging was de ingang naar The Lux waar de vergadering plaatsvond met hekken afgezet. Daarachter hadden zich naast bezorgde, maar ook nieuwsgierige burgers een grote schare demonstranten verzameld waaronder een aantal actievoerders van SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. 

 SP  Flevoland was al op tijd aanwezig op het Raadhuisplein om hun stem te laten horen.

Ook activisten van Extinction Rebellion roerden zich weer. Zij hadden spandoeken en vlaggen mee en riepen leuzen door een megafoon. De boeren lieten ook van zich horen. 

(Tekst gaat onder de foto verder)


Ongerust over de grote hoeveelheden koelwater die het datacenter straks zal gebruiken waren ze met zo’n twintig trekkers al claxonnerend naar het gemeentehuis gereden. Het doel was op te parkeren op het Raadhuisplein, maar de politie hield dat tegen.

Tegen half negen waren de meeste mensen weer vertrokken en was het Raadhuisplein op een paar mensen na leeg. Volgens de politie is de avond rustig verlopen.