Afbeelding
gemeente Zeewolde

Gemeenteraad Zeewolde zegt ‘ja’ tegen bestemmingsplan Trekkersveld IV en maakt weg vrij voor komst datacenter

Gemeente

ZEEWOLDE - Met 11 stemmen voor en 8 stemmen tegen heeft de gemeenteraad gisteravond  ‘ja’ gezegd tegen het bestemmingsplan Trekkersveld IV. Daarmee wordt de uitbreiding van het industrieterrein met een business- en datapark mogelijk, net als de mogelijke komst van het hyperscale datacenter van Meta naar Zeewolde.

Het college van burgemeester en wethouders nam in november al een positief besluit over de bestemmingsplanprocedure Trekkersveld IV. De ontwerpplannen werden daarop ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad die dus gisteravond met 11 stemmen voor en 8 stemmen tegen ook ‘ja’ heeft gezegd. De weg is daarmee vrij voor de mogelijke komst van een datacenter van Meta naar Zeewolde.

Projectwethouder Egge Jan De Jonge, verantwoordelijk voor het project datacenter, is tevreden met de uitkomst. “Het is goed dat het besluit nu gevallen is en dat daarmee de mogelijke komst van een datacenter van Meta naar Zeewolde een stap dichterbij is gekomen.“ 

De verwachting is dat begin 2022 de vergunningen ter inzage worden gelegd. Hierop kunnen opnieuw zienswijzen worden ingediend. Het is daarna aan Meta om te besluiten of zij zich daadwerkelijk in Zeewolde zullen vestigen.