Afbeelding
Meta

Meta blij met goedkeuring bestemmingsplan door gemeenteraad

Zakelijk

ZEEWOLDE - “We zijn blij dat de gemeenteraad van Zeewolde het bestemmingsplan voor industrieterrein Trekkersveld IV goedgekeurd heeft”, meldt een woordvoerder van Meta in een reactie op de positieve beslissing die de gemeenteraad gisteravond heeft genomen. 

“De selectie en ontwikkeling van een datacenterlocatie is een meerjarig proces waarbij rekening wordt gehouden met veel verschillende factoren. Daarbij volgen we de procedures die van toepassing zijn op de plek waarin we overwegen te investeren. We willen benadrukken dat, hoewel de uitkomst van de stemming positief is, er nog steeds veel werk verricht moet worden voordat een investeringsbeslissing kan worden genomen. De komende periode blijven we in gesprek met de gemeente, de provincie en andere belanghebbenden; indien we aanvullend nieuws hebben dan zullen we dat delen.”

Meta: “We zijn er trots op datacenters te ontwerpen, te bouwen en te gebruiken, die tot de meest duurzame ter wereld behoren. Onze datacenters brengen daarnaast tijdens en na de bouw aanzienlijke sociaal-economische voordelen.”