Jan Smit
Jan Smit Foto: Ben Houdijk

Muziekfeest op het Plein van AVRO/TROS komt naar Zeewolde

· leestijd 1 minuut Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Het grootste muziekspektakel van het land, het Muziekfeest op het Plein, strijkt dit jaar neer in het Zeewolde. Op woensdag 29 mei staat de tent op een ponton in de Aanloophaven, grenzend aan het Raadhuisplein, met een keur aan Nederlandse artiesten. Daarmee is het de eerste keer dat het Muziekfeest, gepresenteerd door Jan Smit, plaatsvindt in de provincie Flevoland. 

Het evenement vormt een kers op de taart voor het jubilerende Zeewolde. Deze primeur heeft Zeewolde te danken aan de samenwerking van de gemeente en The Lux. 

AVRTOTROS, gemeente Zeewolde en The Lux slaan de handen ineen om deze bijzondere editie te realiseren. “Het is te gek dat het gelukt is om Muziekfeest op het Plein naar Zeewolde te halen”, aldus ondernemer Tim Oosten van The Lux, die graag iets speciaals wilde bijdragen aan het 40-jarig jubileum van Zeewolde. “Ik vind het fantastisch om als lokale onderneming samen met de gemeente zo’n geweldig event neer te kunnen zetten, dat ook nog eens gratis toegankelijk is.”

AVROTROS, organisator van het Muziekfeest op het Plein, is blij met Zeewolde als gast-gemeente:  “Wij gaan met het Muziekfeest op het Plein graag de provincie in. Dat doen we nu al bijna 20 jaar en hebben van Groningen tot Middelburg en van Texel tot Maastricht onze muziektent opgezet. Alleen in Flevoland zijn we nog nooit geweest. Dus we kijken er naar uit om met de mensen van Zeewolde er één groot feest van te maken. Bovendien staan we voor het eerst met de tent op het water en verwachten we veel bootjes en sloepen. Wat een mooi plaatje gaat opleveren.”

Onder anderen Marco Schuitmaker, André Hazes, Frans Duijts, Jannes, Django Wagner, Donnie, Frank van Etten, Danny de Munk, Sieneke, Thomas Berge, Wolter Kroes, Yves Berendse, John de Bever, John West, Monique Smit, René Karst, Jeffrey Kuipers, Jesse Prins en Robert van Hemert staan garant voor een volle feestelijke avond (artiesten onder voorbehoud).

Het programma van het gratis toegankelijke evenement begint om 19.30 uur. De lokale medeorganisatoren van het evenement verwachten een enorme toeloop en verzoeken bezoekers uit het dorp en de regio dan ook met de fiets of het openbaar vervoer te komen. In verband met de veiligheid van de bezoekers wordt het plein afgesloten als het te druk is, meldt AVROTROS.

De data van de uitzendingen van het Muziekfeest op het Plein bij AVROTROS op NPO 1 worden later bekendgemaakt.

Link naar filmpje met onthulling locaties: https://www.youtube.com/watch?v=LsyP2NeOGf0.

Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25