Impressie kantoor front
Impressie kantoor front Foto: Scouting Nederland

Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde

Ingezonden Instagram

LEUSDEN/ZEEWOLDE -  Scouting Nederland verlaat per 1 mei 2024 definitief haar kantoor in Leusden. De vereniging verhuist naar een nieuw gebouwd kantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde. 

Sinds de opening van het Scoutinglandgoed is er de wens om het hoofdkantoor van de vereniging te vestigen in Zeewolde, naast de plek waar scouts kamperen, logeren en evenementen organiseren. In juni 2024 wordt het duurzame gebouw aan het Nulderpad 1 in Zeewolde feestelijk geopend met personeel, vrijwilligers en relaties.

Sinds december 1979 is het hoofdkantoor in Leusden gevestigd aan de Larikslaan 5. Eerder huisde de vereniging in Den Haag, Utrecht en Amersfoort. “Nu is het tijd voor een duurzaam gebouw in Zeewolde waar beroepskrachten en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken en vergaderen. Met veel natuurlijke materialen en werkruimtes met namen als Zakmes, Kompas en Tent is het een echt Scoutinggebouw, gerealiseerd met TOMDAVID Architecten + MOST Architecture”, aldus een woordvoerder van Scouting Nederland. 

Op Scoutinglandgoed Zeewolde komen verschillende functies bij elkaar. Op het landgoed wordt gekampeerd door kinderen en jongeren en er vinden nationale en internationale evenementen plaats. In het Avonturenhuis kunnen kinderen met en zonder beperking logeren. Het ScoutShopmagazijn, om de tien fysieke winkels te bevoorraden, heeft een plek in het nieuwe hoofdkantoor. Op het landgoed staat ook het magazijn met kampeermateriaal en materiaal voor evenementen van de vereniging.

Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25