Afbeelding
Aangeleverd

Een website (laten) maken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om een online visitekaartje in de vorm van een goede website te hebben. Naast dat een website er goed moet uitzien, is het ook belangrijk dat hij gebruiksvriendelijk is. Het bouwen van een website kun je als ondernemer uit Zeewolde zelf doen, maar je kunt ook de specialisten van B&S Media Internetmarketing inschakelen. Houd met de onderstaande factoren rekening, wanneer jij aan de slag gaat met een website.

Zelf aan de slag of uitbesteden?

We beginnen direct met een belangrijke factor, namelijk: ga je zelf aan de slag met de website of laat je het webdesign over aan professional? Wanneer je genoeg tijd, creativiteit en kennis hebt, raden wij je aan om zelf aan de slag te gaan. Een website maken is een leuk project en wanneer je het zelf gaat uitvoeren, zal het je veel geld besparen.

Een website laten maken scheelt jou een hoop tijd en mogelijke frustratie. Een webbouwer levert niet alleen de website op, na oplevering zal hij ook de website up-to-date houden. Zo blijf je voor bezoekers relevant.

Doel en doelgroep

Voordat je begint met een website, raden wij je aan om te bepalen voor wie je de website eigenlijk maakt. Wie is de doelgroep? Het is goed om onderzoek te doen naar leeftijd, geslacht en regio. Misschien heb je meer dan één doelgroep. In dit geval is het goed om een persona te maken van elk type bezoeker. 

Het doel van de website dient overeen te komen met het internetgebruik van jouw doelgroep. Waar zoekt de gebruiker naar in de zoekmachine en tot welke acties is hij/zij bereidt? Door vooraf goed onderzoek te doen, kun je moeilijkheden vooraf al voorkomen. Kruip in de rol van bezoeker en denk goed na wat jij als potentiële klant zoekt. Verschillende doelen kunnen zijn:

  • Meer verkopen
  • De bezoeker informeren
  • Een community bouwen
  • Een online visitekaartje creëren
  • Klanten werven

Inhoud

Wat wil je vertellen en op welke manier? Op dit vlak is het goed om een SEO-specialist in te schakelen. Een SEO-medewerker van B&S Media helpt jou met het optimaliseren van de webteksten. Door de ervaring en ‘trucjes’ weten deze professionals welke teksten werken en welke pagina’s op een website essentieel zijn.

Naast tekst zijn ook relevante foto’s en video’s belangrijk. Zorg ervoor dat het beeldmateriaal van hoge kwaliteit is. Maak zo min mogelijk gebruik van stockfoto’s. Vaak ogen stockfoto’s onrealistisch.

Domein registreren

Om een website online te zetten, heb je een domeinnaam nodig. Wanneer je de website uitbesteedt, zal de domeinnaam in het pakket zitten. Hosting houdt in dat een webhostingbedrijf ruimte op het internet beschikbaar stelt voor jouw website. De webhoster zet jouw site op een server, die altijd in verbinding staat met het internet.

Website laten maken door B&S Media?

Steeds meer ondernemers uit Zeewolde zijn op zoek naar een professionele website voor hun bedrijf. Ga jij zelf aan de slag of schakel je een internetmarketingbureau in? B&S Media is een goede partij wanneer jij op zoek bent naar een professionele, gebruiksvriendelijke website. Naast webdesign houden de specialisten zich ook bezig met zoekmachineoptimalisatie. Naast een design, dat SEO-proof is, denken de specialisten graag mee over kansen in de digitale wereld. Daarnaast bieden zij: 

  • Hoogwaardige service;
  • Betrokken bij jouw bedrijf;
  • Persoonlijke samenwerking;
  • Kwalitatieve campagnes;
  • Specialistische kennis;
  • Passie voor het vak.