Afbeelding
Politie Nederland

Potloodventers actief in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In de periode tussen 14 oktober en 24 oktober kreeg de politie meerdere meldingen binnen met betrekking tot schennispleging.

Zo werden op donderdag 14 oktober twee jonge meisjes uit Zeewolde op de fiets geconfronteerd met een man die zijn geslachtsdeel liet zien. Dit gebeurde rond 18.30 uur op de dijk bij de Strandweg. Vanwege het feit dat de man hun al slingerend voorbij was gereden en vervolgens na zijn daad weer slingerend zijn weg de dijk af richting de Dravik vervolgde, was de indruk dat de man onder invloed was. Ondanks de schrik konden de meisjes een vrij goed signalement afgeven aan de politie. Het ging hier om een blanke man, 1.80 m lang, iets gezet postuur, ongeschoren, plm. 40 jaar. Hij droeg een muts. Opvallend detail was de tatoeage in zijn nek.

Op een bankje in de Stille Kern genoot een 29-jarige vrouw uit Nijkerk op maandag 18 oktober rond 15.30 uur van de omgeving toen achter haar ineens een man opdook, die met z’n broek op zijn knieën de hand aan zichzelf sloeg. Na confrontatie koos de potloodventer het hazenpad. Het ging hier om een blanke man, slank postuur, plm. 30 jaar, blond haar. Hij was gekleed in een donkere spijkerbroek en had een zwarte pet op.

Op de Wielseweg werden op zondag 24 oktober rond 17.40 uur twee dames achtervolgd door een man die zichzelf bevredigde. Tussendoor dook hij de bosschages in. Met behulp van een toevallig in de buurt vliegende politiehelikopter konden collega’s op de grond naar hem toegestuurd worden. De persoon, een 30-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, gekleed in een zwart trainingspak met witte letters, ontkende in alle toonaarden. De politie heeft de zaak in onderzoek.