Afbeelding
Inbraakpreventie

Inbrekers slaan toe

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – De donkere dagen komen er weer aan. Vaak is dat ook de tijd waarin een stijging van woninginbraken te zien is. De politie Zeewolde meldt over de periode tussen 6 oktober en 16 oktober een drietal woninginbraken. Net als bij de twee woninginbraken in de periode hiervoor (Pegasus en Groene Specht) ging het om woningen waarvan de eigenaren een aantal dagen niet thuis waren en probeerden de inbrekers zich een weg naar binnen te verschaffen via de zgn. cilindertrek-methode.

Het lukte de inbrekers ditmaal wederom met succes om binnen te komen bij een woning aan de Lisdodde, de Almereweg en de Boomkleverlaan. Bij de Almereweg lukte het cilindertrekken niet en werd een tuindeur aan de zijkant van de woning opengebroken. Op zoek naar waardevolle spullen werd in alle drie de gevallen de woning compleet overhoop gehaald. Bij één woning werd een kluisje opengeslepen en leeggehaald en bij een andere woning een geldkistje ontvreemd. De politie deed zowel buurt- als forensisch onderzoek. Dat laatste om sporen veilig te stellen.

Bij de vorige inbraken konden ook sporen worden veiliggesteld, gaf Miklós Coumou van de politie Zeewolde aan, “maar dat heeft nog niet geleid dot aanhoudingen.”

Mobeye
Een aantal tips om de kans op woninginbraak te verkleinen zijn om te zorgen voor goede verlichting in en rondom het huis, afspraken maken met de buren en/of een alarm instaleren. Als inbraakpreventie stelt de politie mobeye’s kosteloos in bruikleen. De mobeye is een apparaat dat beweging en warmte detecteert en staat in directe verbinding met de politie. Hierdoor kan de politie sneller bij de woning zijn, waardoor de pakkans op een woninginbreker wordt verhoogd. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om de mobeye in bruikleen te krijgen. Zo dien je bijvoorbeeld minimaal drie of meerdere dagen weg zijn uit de woning en mogen er geen huisdieren aanwezig zijn waar de mobeye geplaatst wordt. Voor meer informatie bel. 0900-8844 en vraag naar het wijkteam Zeewolde.