Politie
Politie Foto: politie.nl

Verkeersongevallen met letsel op de Gooiseweg

Politie

ZEEWOLDE – Op de Gooiseweg in de richting van Almere kwam op 5 februari ’s middags om twee uur een motorrijder ten val door een inhaalmanoeuvre van een personenauto.

De personenauto wilde gaan inhalen, terwijl de motorrijder al links van hem reed. De automobilist gaf geen richting aan waardoor de bestuurder van de motor, een 23-jarige man uit Leeuwarden, schrok en zichzelf onderuit remde. De motorrijder werd door ambulancemedewerker onderzocht en ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De motor is afgesleept.

Eenzijdige aanrijding

Op diezelfde Gooiseweg vond op 6 februari , om half drie ’s nachts, ter hoogte van de kruising Spiekweg, een eenzijdige aanrijding plaats.

Een 46-jarige automobiliste uit Huizen was met haar auto in de middenberm terecht gekomen. Na het waarschuwingslicht van het verkeerslicht omver gereden te hebben schoof de auto nog enkele tientallen meters door voor het tot stilstand kwam. Alle airbags in de auto waren uitgegaan.
De politie constateerde dat de bestuurster geen gordel droeg. Een ademtest gaf aan dat ze had gedronken. Vanwege haar verwondingen is ze overgebracht aar het ziekenhuis. Daar is ook een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag zal het proces-verbaal worden opgemaakt.