Afbeelding
Politie.nl

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - In het tweewekelijkse politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 1 tot 15 september de volgende zaken:

1/9 – Een 55-jarige inwoner aan de Orion werd ’s nachts (00.25 u) wakker toen hij gerommel hoorde op het balkon. Toen hij ging kijken zag hij iemand weglopen. Signalement luidt: blanke man, plm. 20 jr., grijze trui met capuchon over het hoofd, donkere broek. De inbreker heeft bij zijn vlucht zijn breekwerktuigen achtergelaten. Politie doet onderzoek. Iets gezien? Meld dit aan de politie: 0900 – 8844 of via Meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

2/9 – Vanwege de rook in de machineruimte van een winkel aan de Gouwzee werd de politie en brandweer ingeschakeld. Bij aankomst was de winkel al ontruimd. Uiteindelijk bleek de mistgenerator de oorzaak. Na controle door de brandweer werd de winkel weer vrijgegeven.

2/9 – Een mogelijke slagaderlijke bloeding bij een 61-jarige Zeewoldenaar bleek bij nader onderzoek een bloeding van een spatader. De man was bezig in de keuken van het sportcomplex aan de Golfbaan toen een vallend mes zijn enkel raakte. Dit veroorzaakte een grote bloeding. Tijdens onderzoek door ambulancemedewerkers bleek er geen slagader maar een spatader te zijn geraakt. De onfortuinlijke man kon ter plekke behandeld worden.

3/9 – Op de Strandweg stuitte de politie op een motorrijder die reed zonder kentekenplaat. Op het stopteken werd niet gereageerd; de motorrijder ging er vandoor. De motor werd later teruggevonden op de Pioniershof. De berijder, een 28-jarige Zeewoldenaar, meldde zich later zelf bij de politie. Hij gaf aan het stopteken en de zwaailichten niet te hebben gezien. Dat excuus mocht niet baten. De man kreeg twee bekeuringen; één voor het negeren van het stopteken en één voor het rijden zonder kenteken.

5/9 – Op het Nijkerkerpad trof de politie een landbouwvoertuig (19.10 u) waarvan de chauffeur bezig was met zijn mobiele telefoon. Ook viel op dat de verwisselbare cultivator achter het voertuig breder (3.50 mtr) was dan wettelijk (3 mtr) is toegestaan. Daarbij waren de scherpe delen onvoldoende afgeschermd. Het voertuig is onder begeleiding van de politie teruggebracht naar het bedrijf waar de eigenaar op de overtredingen werd aangesproken. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven.

6/9 – Op de Elementen dreigde een kleine bermbrand de pallets die tegen een pand stonden in vlam te zetten. De bewoner probeerde de brand te blussen met een gieter. De brandweer moest er aan te pas komen om na te blussen.

10/9 – Een 21-jarige vrouw uit Harderwijk werd ’s middags gewond aangetroffen in een weiland aan de Schillinkweg. Zij bleek van haar paard te zijn gevallen. Het paard was terug naar de boerderij gerend. Ondanks haar verwondingen zag het slachtoffer kans om met haar mobiele telefoon haar locatie door te geven. Zij is door een ambulance naar het AMC gebracht. Daar werd een gebroken sleutelbeen en hersenschudding geconstateerd.

11/9 – Een ambulance zag rond half een s’ nachts een auto slingerend van de Gooiseweg richting Spiekweg rijden waarop de politie werd gealarmeerd. In de auto werden diverse blikken bier aangetroffen. Een ademtest op het politiebureau wees uit dat het alcoholgehalte van de 50-jarige bestuurder ruim drie keer hoger was dan wettelijk is toegestaan. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt. 

14/9 – Op de Knardijk kwam een 15-jarige fietsster ongelukkig ten val. Getuigen zagen haar plotseling over de kop gaan. Hierbij kwam de voet van het slachtoffer tussen het voorwiel en voorvork klem te zitten. De gealarmeerde politie kon het meisje uit haar benarde positie bevrijden. Met, vermoedelijk een gebroken enkel, is het slachtoffer door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer zelf kan zich niets van de val herinneren.

!