Afbeelding
politie.nl

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - In het tweewekelijkse politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 4 tot 18 augustus de volgende zaken:

4/8: Op de Kringloop kwam rond 02.00 uur een scooter ten val. De 19-jarige bestuurster moest uitwijken voor een overstekende kat. Door de manoeuvre kwamen de twee opzittenden ten val. Zij werden onderzocht door ambulancemedewerkers. Met hier en daar schaafwonden konden zij op eigen gelegenheid naar huis.

5/8: Bij een uitslaande brand in de Raadhuisstraat (11.30 uur) brandde een appartement helemaal uit. Vier woningen werden ontruimd. Bewoners van twee woningen moeten tijdelijk elders een onderkomen zoeken. Politie deed onderzoek. Er is geen duidelijke oorzaak aanwijsbaar.

7/8-10/8 – Poging woninginbraak aan het Fluitekruid. Bij terugkomst van vakantie zagen de bewoners op de 1e verdieping schade aan het rolluik. Inbrekers kwamen niet binnen. Politie heeft buurtonderzoek gedaan en aangifte opgenomen.

12/8: - Auto aangetroffen in de greppel bij de rotonde Horsterweg/Dasselaarweg. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Bij onderzoek bleek de auto niet verzekerd. De eigenaar is verzocht om de auto zelf weg te halen.

13/8: Kruisende fietsers leidde tot een aanrijding bij het Stevinhof (14.30 uur). Een 68-jarige vrouw uit Zeewolde kwam daarbij ten val en liep gekneusde ribben op. De andere partij, rijdend op het trottoir, is doorgefietst. De identiteit is onbekend gebleven.

13/8: Een 59- jarige bestuurster uit St. Oedenrode dacht op de Wielseweg achteruit een parkeerplaats in te steken maar dat bleek een (vrijwel droge) sloot te zijn. Passerende fietsers alarmeerden de politie en hulpdiensten. De auto is door een berger weggetakeld.

13/8: Aan het Nulderpad is een 16-jarige jongen (jeugdlid van scouting) aangehouden. Getuigen zagen dat hij tijdens het Nawaka met zijn mobiele telefoon beelden maakte van jeugdleden tijdens het douchen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Beeldmateriaal is verwijderd. Er wordt onderzoek gedaan naar eventuele andere slachtoffers.     

15/8: - Tijdens hevige onweersbui is de bliksem ingeslagen in de mechanische installatie op zolder van een woning aan de Horlo (06.00 u) waardoor brand ontstond. Door adequaat handelen van de bewoners kon de (kleine) brand zelf worden geblust. De brandweer deed inspectie en ventileerde de woning ivm de rook. Bij diverse woningen klapte de aardlekschakelaar uit.