Afbeelding
Foto: politie.nl

Meerdere aanrijdingen zonder letsel

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – De politie meldde tijdens het tweewekelijkse politie-persuur dat er in de afgelopen twee weken een aantal aanrijdingen hebben plaatsgevonden zonder letsel.

Op de kruising Gelderseweg en Langezand kwamen op 5 februari (15.00 u) een auto en bromfiets met elkaar in botsing. De brommerrijder was in de veronderstelling dat hij nog voor de kruisende auto langs kon, maar schatte dit verkeerd in en reed in de flank van het voertuig. Bij de aanrijding liep de auto een lekke band op. Deze werd ter plekke door ‘de sterke arm’ verwisseld.

Bij de rotonde op de Gelderseweg ter hoogte van de Maranathakerk vond op 7 februari (15.45 u) een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets. De automobiliste, een 49-jarige vrouw uit Zeewolde, wilde op de rotonde rechtsaf slaan en zag daarbij de snorfiets, met daarop een 20-jarige vrouw uit Zeewolde, over het hoofd. Het gevolg was alleen lichte schade bij de snorfiets.

Op de Kringloop botste op 13 februari een 35-jarige automobiliste tegen de auto van een 24-jarige vrouw uit Zeewolde. Beide voertuigen waren zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

Op de Gooiseweg vond op 13 februari ter hoogte van de Ganzenweg een kop-staart-aanrijding plaats. Een 47-jarige bestuurster uit Lelystad moest remmen vanwege de drukte. Een 22-jarige automobiliste, ook uit Lelystad, had dit niet op tijd in de gaten en botste op haar voorganger. Er raakte niemand gewond, wel moesten beide voertuigen worden afgesleept.

Diezelfde dag op vrijwel dezelfde locatie, botsten nog eens drie auto’s op elkaar. Ook hierbij raakte niemand gewond. Na het invullen van de schadeformulieren kon een ieder zijn weg weer vervolgen.