Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Diverse boetes uitgeschreven voor rijden onder invloed

Politie

ZEEWOLDE – In de afgelopen twee weken zijn er diverse proces-verbalen opgemaakt tegen automobilisten die met een (flink) glas te veel op achter het stuur werden betrapt.

Op 13 oktober om 17:10 uur zag de politie een 55-jarige inwoner van Zeewolde in zijn auto stappen en wegrijden. De politie wist dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had en hield hem daarom staande. Bij controle bleek dat hij ook te veel had gedronken. Op het bureau blies hij twee keer zoveel als wettelijk is toegestaan. Voor het rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd rijbewijs is een proces-verbaal opgemaakt.

Op vrijdag 20 oktober om 23:40 uur viel een automobilist op omdat hij herhaaldelijk over de middenstreep reed. De bestuurder, een 20-jarige inwoner uit Tiel, werd aan een ademtest onderworpen. Op het bureau blies de beginnend bestuurder bijna twee keer zoveel als wettelijk is toegestaan. Hij is met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.

Een paar uur later, om 01:30 uur, controleerde de politie op de Zeewolderweg een personenauto. De bestuurder, een 19-jarige inwoner uit Zeewolde, moest een blaastest ondergaan. Ook hij bleek te veel te hebben gedronken; hij blies eveneens twee keer zoveel als wettelijk is toegestaan. Ook hij werd met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.