Afbeelding
politie.nl

Rijden onder invloed beboet

Politie

ZEEWOLDE – Diverse weggebruikers zijn in de afgelopen twee weken door de politie van de weg gehaald vanwege rijden onder invloed van drugs en alcohol.

De politie kreeg op zondag 20 maart om half vier ’s nachts een automobilist in het oog vanwege de ‘onlogische route’ die de persoon reed door Zeewolde. Bij controle testte de bestuurder, een 19-jarige inwoner uit Zeewolde, positief op drugs.

Drugs was zeer waarschijnlijk ook de reden waarom een 22-jarige automobilist uit Almere op 24 maart rond 22.45 uur slingerend over de Assemblageweg reed. Vanwege het rijgedrag zette de politie de bestuurder aan de kant voor controle. Ook hij testte positief op drugs.

Op de Knardijk hield de politie op 28 maart om twaalf uur ’s nachts een bestuurder staande voor controle. Ook hier was afwijkend rijgedrag de aanleiding. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Biddinghuizen, testte positief op drugs.

Na de drugstest is bij alle drie de bestuurders een bloedtest afgenomen. In afwachting van de uitslag zijn zij met een rijverbod heengezonden.

Op de Horsterweg trof de politie op 26 maart een automobilist aan die onverzekerd rond reed. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Lelystad, bleek na een blaastest anderhalf keer zoveel alcohol te hebben genuttigd dan is toegestaan. Na controle bleek ook zijn rijbewijs reeds ingevorderd te zijn. Dit vanwege eerder rijden onder invloed. De man werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal.