Afbeelding
Politie.nl

Alcohol en autorijden gaan niet samen

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In de afgelopen periode zijn er drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Gelderseweg op 11 november rond half negen ’s avonds viel een auto op door het slingerend rijden en het niet aangeven van richting. Bij een blaastest bleek de 37-jarige bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, teveel te hebben gedronken. De bestuurder is met een rijverbod heengezonden en krijgt een proces-verbaal.

Surveillerende agenten zagen op 13 november om 5.30 uur ter hoogte van het gemeentehuis een auto rijden die ze wilde controleren. Staande houden hoefde niet meer, want de automobilist, een 27-jarige vrouw uit Zeewolde, had de auto onverwachts al tegen een bloembak ‘geparkeerd’. Bij controle bleek zij vier keer zoveel alcohol in het bloed te hebben als wettelijk is toegestaan. Zij kon direct haar rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Op diezelfde 13e november meldden getuigen dat zij rond 09.30 uur een auto door de vangrail op de Spiekweg hadden zien rijden. Het zou gaan om een eenzijdig ongeval. Ter plaatse lagen brokstukken op de weg en in de berm. Onderaan de berm lag de auto. De bestuurder, een 47- jarige man uit Uithuizen was zelf uit het voertuig geklommen. Omdat het eerst nog onduidelijk was of er meerdere personen bij het ongeval betrokken waren werd door de brandweer gezocht. Uiteindelijk bleek alleen de bestuurder betrokken. Al snel werd duidelijk dat er alcohol in het spel was. Echter, de man weigerde alle medewerking. Voor de zekerheid werd hij naar het ziekhuis gebracht voor controle, maar hij kan een stevig proces verbaal tegemoet zien. De Provincie is in kennis gesteld over de schade aan de vangrail.

!