Afbeelding
Foto: politie.nl

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – Onderstaande selectie van meldingen is in de periode van 28 april tot 12 mei bij de politie Zeewolde binnengekomen.

30/4 - Noodlanding door een helikopter in een weiland langs de Gruttoweg (13.30 u). Tijdens het vliegen maakte de helikopter steeds minder vermogen met een harde noodlanding tot gevolg. De twee inzittenden, de gezagvoerder en een leerling, liepen geen letsel op. De schade aan de helikopter was aanzienlijk.

2-3/5 – Een bewoner aan het Reeënspoor kwam erachter dat zijn auto niet meer voor zijn deur stond geparkeerd. Twee weken ervoor was hij zijn autosleutels verloren. Staatsbosbeheer vond de auto op een ruiterpad aan de Rassenbeekweg. De auto is overgedragen aan de eigenaar.

3/5 – Op de Sportlaan trof de politie tijdens de surveillance een oliespoor. Bij het volgen van het spoor, dat door een groot deel van Zeewolde liep, trof de politie op de Koraal een onbeheerde Audi aan. Deze bleek olie te lekken en de velg was totaal afgesleten. De auto leidde naar een 26-jarige man die al bekend is bij de politie. Vanwege beledigingen aan het adres van de politie is de man aangehouden. Ook onderweg naar het bureau bleef de man beledigingen uitten. Dat resulteerde in een nachtje cel en een proces verbaal.

5/5 – Een 30-jarige automobilist uit Amsterdam en een 39-jarige automobilist uit Laren dachten tegelijk rond 10.00 uur op de Gooiseweg het gaspedaal ongezien even flink in te kunnen trappen. Zij hadden waarschijnlijk niet in de gaten dat zij met 160 km/u een surveillerend politievoertuig inhaalden. De heren konden hun rijbewijs inleveren en kunnen een tevens een fors proces-verbaal tegemoet zien.

6/5 – De eigenaar van een boerderij aan de Baardmeesweg zag rond 10.00 u dat zijn leegstaande schuur vol rook stond. De schuurdeur bleek opengebroken en een oude crossmotor te zijn weggehaald. Vermoedelijk is de brand ontstaan nabij een spoelbak met diesel. Politie doet onderzoek.

8/5 – Een 69-jarige vrouw uit Zeewolde is op de Kruisboog staande gehouden voor rijden onder invloed. Met dubbele tong verklaarde zij zelf al dat ze teveel gedronken had. Een test op het bureau wees uit dat ze ruim 2x zoveel alcohol had gedronken dan is toegestaan. Zij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

9/5 – Brandstichting achter de keet onder een boom aan de Groenewoudseweg. Staatsbosbeheer kon de brand blussen. In de omgeving werd gezocht naar mogelijke andere brandhaarden. Die werden niet gevonden.

10/5 – Bij de Eemhof was een 13-jarige jongen uit Arnhem uit een klimtoestel gevallen. In eerste instantie zou het slachtoffer zijn benen niet meer kunnen bewegen. Een ambulance en lifeliner kwamen ter plekke. Gelukkig werd geen ernstig letsel waargenomen. De jongen is wel ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.