Afbeelding
Zeewolde Actueel

Verenigingen sportpark De Horst ondertekenen intentieovereenkomst

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – De gemeenteraad ging donderdagavond 30 september in The Lux unaniem akkoord met het te hulp schieten van anders mogelijk in zwaar weer rakende sportverenigingen op sportpark De Horst. De clubs realiseren zich echter heel goed dat zij zelf ook in actie moeten komen en ondertekenden zaterdagmiddag 2 oktober samen met wethouder Ewout Suithoff (Sport) een intentieovereenkomst. 

Op basis van het in het rapport ‘De Horst, Toekomstbestendig Sportpark’ wordt er voor het scenario ‘noodzakelijk’ door de gemeente Zeewolde op korte termijn (2021-2029) een investeringssubsidie van € 808.000,- beschikbaar gesteld voor het behoud van de op het sportpark gevestigde verenigingen. Voorts wordt er op basis van het scenario ‘nuttig’ op middellange termijn (2026-2029) een investeringssubsidie uitgetrokken van € 164.000,-. Vanzelfsprekend zijn de verenigingen hier bijzonder blij mee. Van hen wordt echter ook een tegenprestatie gevraagd. Zaterdagmiddag ondertekenden vertegenwoordigers van de clubs op De Horst bij het clubhuis van KV Wolderwijd daarom een intentieovereenkomst, waarin zij aangaven zelf eveneens de nodige inspanningen te zullen verrichten. Zo moet elk van de verenigingen op het sportpark een eigen toekomstvisie opstellen dan wel actualiseren. Ook dienen zij hun exploitatie te verbeteren door besparingen, ledengroei en verhoging van inkomsten. Tevens moet hun sportaanbod worden verbeterd, waarbij er oog is voor de verschillende leeftijdscategorieën (inclusief mensen met beperkingen). Daarnaast moeten de sportaccommodaties op peil worden gehouden volgens de daarvoor geldende normen. De zes verenigingen op De Horst beloven voorts samen te werken op het gebied van onderhoud aan de velden en accommodaties en bijvoorbeeld ook bij het doen van inkopen (zoals horeca, energie en water). Bij dit alles is het van groot belang dat er te alle tijde naar duurzame oplossingen wordt gekeken.

Door de gemeentelijke subsidie krijgt de hockeyclub de gelegenheid een waterveld en een semi-waterveld aan te leggen, de voetbalvereniging drie kunstgrasvelden en vijf grasvelden te vervangen en de jeu-de-boulers een overdekte accommodatie te realiseren.

De intentieverklaring werd zaterdagmiddag ondertekend door Jack van Hettema (Hockeyclub Zeewolde), Gerda Fafiani (Honk- en softbalvereniging The Harriers), Roel den Bakker (Jeu de Boulesvereniging Les Trois Etoilles), Ben Scharft (Korfbalvereniging Wolderwijd) en Ger Blom (Voetbalvereniging Zeewolde). Tennisvereniging De Punt kon vanwege een druk middagprogramma geen vertegenwoordiger naar de ondertekening sturen. Wel aanwezig waren verder nog wethouder Ewout Suithoff (Sport), Bob Verstralen (beleidsmedewerker Sport), Michelle Volk (buurtsportcoach) en Jos Groot Koerkamp (voorzitter van de Stichting Exploitatie Sportvoorzieningen De Horst).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52