Jennifer, Hayfa, Lissy (GV De Zeesterren)
Jennifer, Hayfa, Lissy (GV De Zeesterren) Eigen foto

Goud en Zilver voor Zeesterturnsters

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEBROEK/ZEEWOLDE - Zeven turnsters van de selectiegroep van GV de Zeesterren namen zaterdag 2 april voor het eerst sinds ruim twee jaar weer deel aan een turnwedstrijd.

Na een roerige periode van veel onzekerheid konden deze dames eindelijk hun turnkunsten weer vertonen in een wedstrijd voor publiek. Het betrof een teamwedstrijd op de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer in de regio Gelderland Midden. Een team bestaat uit 4-6 turnsters, per toestel tellen steeds de hoogste 3 scores. De wedstrijd vond plaats in Oldebroek.

(tekst gaat onder de foto verder)


Annika, Celina, Eunice en Hannah (GV De Zeesterren) - Eigen foto

Het eerste team, Bovenbouw (13 jaar e.o.) supp. F, bestond uit Annika Wedekind, Eunice van ’t Wout, Celina Lange en Hannah van ’t Wout. De meiden turnden op de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer.

Deze dames waren het duidelijk nog niet verleerd, behoorlijk strak en stabiel werden alle onderdelen afgerond. Met een puntentotaal van 125,350 kwamen zij tot hun grote verrassing uit op een mooie tweede plaats. Tevreden konden zij allen met een zilveren plak huiswaarts keren. Er waren nog wat persoonlijke succesjes; voor Annika een 3e plek op brug en vloer en Eunice werd 3e op sprong en 1e op balk.

Het tweede team, Middenbouw (10 t/m 12 jaar) supp. 5, bestaande uit Lissy de Valk, Hayfa Zubair en Jennifer Blom aangevuld met twee turnsters van Gytaju uit Dronten kwam hierna in actie. Ook voor deze dames verliep de wedstrijd voor het grootste deel voorspoedig. Superblij mochten zij op de bovenste trede van het podium het goud in ontvangst nemen. Lissy was op de onderdelen brug en balk 1e en ook in het individuele klassement behaalde zij het hoogste puntentotaal! Voor Hayfa was er nog een 3e plaats op vloer.

“Zo fijn en leuk dat ze er weer stonden. Er zijn voor deze meiden dit seizoen een paar wedstrijden uitgevallen dus dit was hun enige wedstrijd. Dat (bijna) alles dan lukt en je met een prijs naar huis kunt is natuurlijk super. Voor zowel trainsters en turnsters mooi om op terug te kijken. Voor komend seizoen is er het vertrouwen dat er weer een normale competitie zal zijn.”

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 22 uur geleden