Sijbolt Lens, Hans van der Moolen, Theo Kalter en Piet Bibo kozen een sterrenteam
Sijbolt Lens, Hans van der Moolen, Theo Kalter en Piet Bibo kozen een sterrenteam Zeewolde Actueel

Sterrenteam 40 jaar VV Zeewolde wordt in het zonnetje gezet

Sport

ZEEWOLDE - Leden van VV Zeewolde konden namen insturen voor het ‘sterrenteam 40 jaar VV Zeewolde’. Vier ‘grijze wijzen’, leden die een groot deel van de 40 jaar het eerste elftal volgden, bogen zich vervolgens over de inzendingen en kwamen tot een fictief ideaal eerste elftal. 

De vier waren Sijbolt Lens, Hans van der Moolen, Theo Kalter en Piet Bibo. Sommige namen werden unaniem genoemd, over andere werd iets langer door de heren gediscussieerd. Uiteindelijk kwam het volgende sterrenteam tot stand (in een formatie van 1-4-3-3, waarbij de namen van links naar rechts worden genoemd). Ook werd er voor elke linie één wisselspeler gekozen. Het leuke is dat er een mix ontstond tussen eerste elftalspelers uit de beginjaren, de periode daartussen en de huidige tijd. 

Het ‘sterrenteam 40 jaar VV Zeewolde’ kwam er als volgt uit te zien: doel: Mark Hogenbirk; achter: Gary Watson, Henri Panhuis, Maurizio Sleurink en Denilçon Ramazan; midden: Rick van der Moolen, Reinier Joustra en Raymond Fafié; voor: Henry Compagner, Willem Hensums en Jan Struijk. 

Op de bank: Martin van Barneveld (doel), Coen Docter (back), Yakouba Bah (middenvelder) en Job Hoogedoorn (voorhoede).

Trainer: Harry Hamstra (trainer midden jaren ’90, overleden in 2017); elftalleider: Leen den Boer; grensrechter: Loek van den Berg; verzorger: Paul Berkel.

Zaterdagmiddag 16 april, na afloop van de wedstrijd Zeewolde 1 – AGOVV 1, wordt het ‘sterrenteam 40 jaar VV Zeewolde’, in het zonnetje gezet. Voor elk van de gekozen spelers/begeleiders is er een aandenken aan de uitverkiezing.