Afbeelding
Eigen foto

Basiscursussen borstcrawl en mountainbiken bij de TVZ

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Dit najaar biedt de Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) weer twee basiscursussen aan. Op 5 oktober start de basiscursus borstcrawl en op 12 november begint de basiscursus mountainbiken. De cursussen zijn bedoeld voor beginnende borstcrawlers en mountainbikers.  

Cursus borstcrawl

In de basiscursus borstcrawl maken deelnemers in acht lessen kennis met de borstcrawl. Op individuele basis wordt de borstcrawl van de deelnemers geanalyseerd en worden ze begeleid in hun slag. De techniek van de ligging en de armen en benen komen aan bod. Extra veel aandacht is er voor de ademhaling tijdens de borstcrawl. Het doel is om deelnemers vertrouwen te geven in hun techniek. Daarmee kunnen en durven ze wellicht deel te nemen aan een wedstrijd of zich aan te sluiten bij de club.

De cursus bestaat uit acht trainingen op de woensdagavond van 19.00-20.00 uur. Start op 5 oktober in zwembad Het Baken. 

Cursus mountainbiken

De basiscursus mountainbiken start op 12 november en bestaat uit vier trainingen op de zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur. De cursus wordt afgesloten met een clinic op zondag 11 december. Tijdens de trainingen is er volop aandacht voor veiligheid, materiaalkennis en fietstechniek. Tijdens elke training komen nieuwe onderwerpen en oefeningen aan bod. Het MTB parcours van Zeewolde zal uiteraard onderdeel uit maken van het programma.

Opstap voor beginnende triatleten

Met de basiscursussen wil de TVZ beginnende triatleten een opstap bieden, maar deelnemers zijn ook welkom voor een van de cursussen. In het voorjaar start vervolgens, voor de vierde keer, een basiscursus wielrennen.

Meer informatie: www.tvz-zeewolde.nl.  Aanmelden voor de borstcrawlcursus via een mail naar Thomas van den Hof (voorzittertvz@gmail.com). Aanmelden voor de basiscursus mountainbiken kan bij Marije de Jong (marijetvz@gmail.com).

Indien je tijdens of binnen één maand na afloop van de cursus lid wordt, is de deelname gratis. Het aantal beschikbare plekken is beperkt dus meld je snel aan als je interesse hebt.