Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

VV Zeewolde zet verdienstelijke leden in het zonnetje

· leestijd 2 minuten Sport Instagram

ZEEWOLDE – Nog niet eerder waren er tijdens een Nieuwjaarsreceptie van VV Zeewolde zoveel leden in het zonnetje en de bloemetjes gezet als afgelopen zaterdagmiddag 7 januari. Met ‘staf van verdienste’ werd er zelfs een nieuwe categorie in het leven geroepen. 

Gerrit van de Beek, Marco van Burken en Ben Scharft werden in de bomvolle kantine van de voetbalvereniging uitgeroepen tot (nieuw) lid van verdienste. Van de Beek was jarenlang selectiespeler. Momenteel is hij nog actief als recreantvoetballer op vrijdagavond (bij het 45+ voetbal). Eerder was hij lid van de kas- en de technische commissie. Op dit moment is Van de Beek betrokken bij het project VVZ Maatje, waarbij getracht wordt iedereen mee te laten doen door bijvoorbeeld de kosten voor voetbalschoenen of contributies (deels) over te nemen. Marco van Burken was jarenlang actief als lid van de sponsorcommissie en was daarnaast bestuurslid/secretaris van ‘Vrienden van VV Zeewolde’. Ook was hij leider en assistent-trainer van vele jeugdteams. Ben Scharft is al enige jaren lid van de communicatiecommissie, geldt als de geluidsman van de vereniging en weet alles over de website. Sinds kort houdt hij zich bezig met het nieuwe LED-scherm. In 2020 werd Scharft uitgeroepen tot plaatselijk ‘sportvrijwilliger van het jaar’. Sinds 2014 is hij secretaris van de Stichting Exploitatie Sportvoorzieningen De Horst. Naast zijn vrijwilligersactiviteiten bij VV Zeewolde is Scharft voorzitter van KV Wolderwijd/DYZLE (sinds 2017). 

VV Zeewolde werd zaterdag ook een speler van het jaar rijker: Romero Butz. Vele jaren verdedigde Butz het doel van het eerste elftal van de voetbalvereniging, van 2015 tot 2021 zelfs ononderbroken. Legendarisch was de bekerwedstrijd tegen VVOG in februari 2016, waarbij Butz in de beslissende strafschoppenserie drie keer succesvol was en zijn ploeg daardoor naar de volgende ronde loodste. Momenteel is hij rechtsback en aanvoerder van het tweede elftal. 

Voorzitter Ger Blom introduceerde zaterdag verder een nieuwe categorie om een bepaalde groep leden in het zonnetje te zetten: de staf van verdienste. Trainers, leiders en scheidsrechters die voor lange tijd (bijvoorbeeld meer dan tien jaar) op die wijze actief zijn bij VV Zeewolde, kunnen voortaan op deze wijze worden geëerd. Diverse leden werden tijdens de bijeenkomst in de kantine om uiteenlopende redenen en verdiensten voorzien van een oorkonde en bloemen: Andy Koldenhof, Johan Hof, Jacob Otto, Michel de la Mar, Ruben Schipper, Roelof Beuker, Martin van Tol, Martijn Rink, Hans Stokvis, Erwin Koelewijn, Peter de Vries, Henk Meijer en Sjoerd Postma. Laatstgenoemde kreeg zijn onderscheiding zondagmiddag uitgereikt bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de ‘Good Oldies’ van de voetbalvereniging. 

Eerder tijdens de Nieuwjaarsreceptie huldigde Marianne Blotenburg de vele jeugdleden die de Grote Club Actie afgelopen jaar tot zo’n succes hadden gemaakt. De loterij bracht de voetbalvereniging maar liefst € 7.400,88 (extra) in het laatje, hetgeen een recordopbrengst betekende. De jeugdleden die de meeste loten hadden verkocht waren Floris Smulders, Divaio Kortstam, Luca Jansen, Warner Schulz, Noah van Hylckama Vlieg, Siem Vendrig en William Hijmissen. De teamwinnaars waren JO13-2, JO11-3, O8, JO13-13, JO11-7 en JO11-2. 

Er waren zaterdag ook nog ‘gewone’ mededelingen. Zo meldde Blom in zijn Nieuwjaarstoespraak dat zijn club ook na het huidige seizoen ‘doorgaat’ met hoofdtrainer Carl Aventurin, coördinator jeugdopleiding Ruben Schipper en JO19-trainer Levi van Rijn. De energiecrisis laat ook VV Zeewolde niet ongemoeid. Blom rekende voor dat zijn vereniging in het nieuwe jaar € 25.000,- meer kwijt is aan gas en water dan in 2022. Samen met sponsors en leveranciers zei hij te zoeken naar alternatieven voor verwarming van verlichting op het sportpark. Als ambitie stelde Blom dat hij VV Zeewolde graag zou zien behoren tot de beste 150 amateurverenigingen te lande. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding