V.l.n.r.: 3e plaats Milan van den Bos, winnaar Milan Janssen en Ties van den Brink 2e plaats.
V.l.n.r.: 3e plaats Milan van den Bos, winnaar Milan Janssen en Ties van den Brink 2e plaats. Eigen foto

Milan Janssen wint Henk v/d Hulst-tafeltennistoernooi’

Sport Instagram

ZEEWOLDE - Tafeltennisvereniging Zeta organiseerde op 19 januari voor de 25e keer het jaarlijkse ‘Henk van der Hulst-Toernooi’ ter nagedachtenis aan de geliefde trainer uit de jaren negentig. Deze editie was gewijd aan de jeugd van Zeta, die een week na de senioren deelnam aan het opwindende “handicap”-toernooi.

Bij dit gezellige, maar sportieve en fanatieke tafeltennisevenement speelden de deelnemers met een soort “handicap”. Dit betekent dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er drie games gewonnen zijn, dus maximaal 5 games te spelen. 

Er werd gespeeld in twee poules. Waarbij in elke poule werd gestreden voor een plekje bij de eerste twee, wat toegang verschafte tot de kruisfinales. Na zeer spannende poulewedstrijden bereikten Milan van den Bos, Ties van den Brink, Milan Janssen en Desley van Tol de halve finale. 

In de eerste halve finale won Milan Janssen van Ties en in de tweede halve finale won Milan van den Bos won van Desley. Vervolgens werd er gestreden om de 3e plaats voor een plek op het podium. Hierin was Ties van den Brink de gelukkigste omdat hij heel knap won van Desley van Tol. Als laatste partij stond de grote finale op het programma tussen de twee naamgenootjes Milan en Milan. Uiteindelijk wist Milan Janssen in een heel spannende pot van Milan van den Bos te winnen en werd daardoor voor de eerste keer winnaar van het ‘Henk van der Hulst-toernooi’ bij de junioren.

Meer info: www.ttv-zeta.nl