Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE verstevigt derde plek

Sport Instagram

HILVERSUM/ZEEWOLDE - In de tweede ontmoeting tegen de rode lantaarndrager Corvers heeft Wolderwijd/DYZLE de derde plek in de ranglijst weten te verstevigen. Hoewel de Zeewoldenaren in de aanvang van de wedstrijd problemen hadden met de stugge tegenstand, werd uiteindelijk een ruime 13-27 overwinning geboekt. Daar waar Wolderwijd prima meekan in wedstrijden tegen de top-2, bleek het moeilijk de wedstrijd zelf te maken.

In het eerste bedrijf van de wedstrijd had Wolderwijd/DYZLE moeite om los te komen. NA een kwartier spelen stond er “slechts” een 5-5- tussenstand op het scorebord. Met name het eerste verdedigingsvak had moeite om het spel te maken. Dat was aanleiding voor een rigoureuze tactische ingreep om in de twintigste minuut het gehele vak te wisselen. Vanaf dat moment ging het beter draaien en volgde een tussensprint naar 5-10. De rust werd bereikt met een 7-11 stand. De ontevredenheid over de lage score en het teveel aan tegendoelpunten werd in de rust besproken.

Met vier doelpunten op rij werd het verschik verruimd naar acht doelpunten (7-15). Daarmee was Corvers op een onoverbrugbare achterstand gezet. Met 9 scores in het laatste kwartier werd de eindstand van 13-27 bereikt. Door het verlies van Huizen tegen de studenten van Hebbes, neemt Wolderwijd/DYZLE nu alleen de derde plek in.

Voor een korte breek van twee weekenden speelt Wolderwijd/DYZLE op 10 februari nog één wedstrijd tegen het Vianense VIKO. Aanvangstijd 14.45 uur in Sporthal De Horst.

Doelpunten: Rick Bultman (6) Anneleen Links (4), Irissa Pape (4), Jan Hoekstra (3), Demi Ernsten (3), Theanne Links (2), Maarten Bolt (2), Lynn Scharft, Marijke Meetsma en Matthijs Mulder.