Collin van den Brink zorgt in de 39e minuut voor de 1-0.
Collin van den Brink zorgt in de 39e minuut voor de 1-0. Foto: Michel Zrour

Zeewolde wint van Oene en nadert koploper ZAC

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Met de derde overwinning op rij is VV Zeewolde helemaal terug in de top van de 3e klasse B Oost. VV Oene werd thuis met 1-0 verslagen, terwijl de concurrentie bovenin volop punten morste.

Oene had een week eerder koploper ZAC met 4-0 naar huis gespeeld. De veel lager op de ranglijst geklasseerde tegenstander kon dus best voetballen en Zeewolde hoefde zaterdag daarom niet op voorhand te rekenen dat het wel een gemakkelijke middag zou worden. Anderzijds had Zeewolde de heenwedstrijd in Oene bij de start van het seizoen met 3-0 gewonnen, maar toen beschikte Carl Aventurin, die aan het begin van de week bekend had gemaakt dat hij (toch) bezig was aan zijn laatste seizoen bij VVZ, nog over een vrijwel geheel fitte selectie.

Heft in handen

Zaterdag moest de oefenmeester het doen zonder Karim Arzini. De aanvaller had voorafgaand aan het duel tegen Oene een blessure opgelopen en werd langs de rand van het veld zelfs aangetroffen op krukken.

De eerste helft begon redelijk gelijk op, al kreeg VVZ wel steeds meer het heft in handen. Echt grote kansen voor het vijandelijke doel deden zich echter niet voor. Toch kwam het doelpunt er. De goal in de 39e minuut werd gemaakt na een aanval over vele schijven. Pepijn Pelgrum bediende de op rechts geheel vrijstaande Vincent van der Beek die de bal vervolgens bij de bij de tweede paal gepositioneerde Collin van den Brink wist te krijgen. De spits bedacht zich geen moment en schoot het leer diagonaal in de andere hoek: 1-0.

Prima zaken

Ook in de tweede helft was Zeewolde de bovenliggende partij. Aventurin had zijn ploeg kennelijk de opdracht gegeven op jacht te gaan naar meer. Kansen kwamen er ook wel degelijk, maar de bal wilde er gewoonweg niet meer in. Regelmatig lukte het de thuisploeg de verdediging van de tegenstander uit te spelen, maar dan was er altijd nog Oene-goalie Jordi Steenbergen en die stond een puike wedstrijd te keepen. Aan de andere kant had Martin van Barneveld een redelijk gemakkelijke middag en moest hij in actie komen, dan deed hij dat ook. Slotsom is dat Zeewolde de wedstrijd winnend wist af te sluiten en door het puntenverlies van ZAC (2-2 gelijkspel tegen VV Hattem) en Zwart-Wit ’63 (0-2 nederlaag tegen Zwolsche Boys) deed VVZ voortreffelijke zaken op de ranglijst. Met nog slechts drie punten achterstand hijgen Aventurins mannen inmiddels aardig in de nek van koploper ZAC.

De komende twee weken is er geen competitievoetbal. De eerstvolgende wedstrijd van VVZ is op zaterdag 24 februari, dan mogen de polderboys op bezoek bij Zwolsche Boys.

Vincent van de Beek geeft de assist voor de 1-0. Foto: Michel Zrour.