VV Zeewolde nadert koploper ZAC tot op één punt

Sport

ZWOLLE/ZEEWOLDE – Door zelf met 2-1 te winnen bij Zwolsche Boys en het onverwachte puntenverlies van koploper ZAC bij hekkensluiter EFC ’58 in Ermelo, is VV Zeewolde weer helemaal terug in de race om het kampioenschap in de 3e klasse C van het district Oost. De achterstand op de nummer één bedraagt nog slechts één punt en dat waren er bij de start van de winterstop acht.

VV Zeewolde beleefde zaterdagmiddag een droomstart in Zwolle. Al binnen tien minuten leidde de formatie van Carl Aventurin met 2-0 door goals van Yannick van Zwam in de tweede en Collin van den Brink in de achtste minuut. Dankzij de vroege voorsprong kwam VVZ een groot gedeelte van de wedstrijd nauwelijks in gevaar. Aan de andere kant waren de Zeewolder jongens evenmin in staat de wedstrijd definitief op slot te gooien. Dat werd na twintig minuten in de tweede helft ook extra bemoeilijkt, toen Van den Brink na een tweede gele kaart (hands) het veld moest verlaten. De thuisploeg profiteerde pas in de 86e minuut van de manmeersituatie via Jens Prins, maar verder dan 1-2 lieten de polderboys het niet meer komen.

ZAC liet dure punten liggen bij EFC ’58 (2-2), maar concurrent Zwart-Wit ’63 won wel bij VV Hattem (1-2). Hierdoor werd het weer ongemeend spannend aan de top van de 3e klasse C. ZAC leidt nog wel (32 punten), maar VV Zeewolde en Zwart-Wit ’63 volgen meteen (31 punten). De nummers twee en drie hebben hetzelfde doelsaldo, maar de Zeewoldenaren hebben één doelpunt meer gemaakt (30 om 29).

Zaterdag 2 maart spelen Aventurins mannen weer thuis. Deze middag komt VV Hattem dan op bezoek op sportpark De Horst. Aanvang: 15.00 uur.