Wolderwijd/DYZLE ondanks verlies op weg naar mooie eindrangschikking

· leestijd 1 minuut Sport

UTRECHT/ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag moest Wolderwijd/DYZLE aantreden tegen de het studententeam van Hebbes in Utrecht.

Een tegenstander die het Wolderwijd in de heenwedstrijd moeilijk maakten, waarbij de Zeewoldenaren met één doelpunt verschil de overwinning naar zich toetrokken. Maar ook een lastig in te schatten tegenstander, gelet op de wisselende en soms ook verrassende uitslagen.
In de voorbespreking werd het belang aangegeven van de slotfase van de competitie voor Wolderwijd/DYZLE met wedstrijden tegen tegenstanders die in de rangorde dichtbij staan. Om in “studententerminologie” te spreken: een tentamenperiode. De wedstrijd tegen Hebbes leverde een “her” op.

De start van de wedstrijd was voor Wolderwijd/DYZLE dat na drie minuten op voorsprong kwam. Vervolgens duurde het tot de 11e minuut voor het eerste doelpunt van Hebbes. De doelpunten bleven schaars in het eerste bedrijf. Dit kwam mede doordat de gevaarlijke Jildau de Haan weinig ruimte kreeg van haar directe tegenstander Anneleen Links. Het ontbrak de Zeewolder formatie echter aan rust en schotkracht om zichzelf te belonen. De rust werd bereikt met een magere 6-5 stand in het voordeel van de Utrechters.

Na de rust was het in eerste instantie steeds “stuivertje wisselen” totdat Wolderwijd/DYZLE met nog 12 minuten te spelen op een 8-11 voorsprong kwam. Daarmee ontstond een situatie om de wedstrijd over de streep te trekken maar dat lukte helaas niet. In een tijdsbestek van 7 minuten lukte het Hebbes om weer langszij te komen en met nog twee minuten te gaan zelfs een voorspong te nemen (13-12). In een alles of niets poging om er nog een punt uit te slepen, viel de goal ongelukkig aan Utrechtse zijde.

Al met al een teleurstellend resultaat met daarbij de gelukwensen voor Hebbes. Volgende week een “herkansing” voor Wolderwijd/DYZLE tegen RDZ uit Zeist, die nog altijd in de race zijn voor het kampioenschap en zich ook geen misstap kunnen veroorloven. Na de (onverdiende) overwinning in de heenwedstrijd, zullen zij wellicht niet gerust zijn op de return.

Doelpunten: Matthijs Mulder (4), Timon Vonk (2), Jouke Engelsman (2), Lynn Scharft, Demi Ernsten, Anneleen Links en Jan Hoekstra