Karim Arzini zorgt met een fraaie rush voor 1-0.
Karim Arzini zorgt met een fraaie rush voor 1-0. Foto: Michel Zrour

VV Zeewolde herovert koppositie na puntenverlies concurrent ZAC

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft de koppositie in de 3e klasse C van het district Oost heroverd. De formatie van vertrekkend trainer/coach Carl Aventurin won zaterdagmiddag zelf met 2-0 van VV Hattem en profiteerde van het puntenverlies van koploper ZAC tegen VIOS Vaassen.

Vanwege een schorsing was spits Collin van den Brink zaterdag niet van de partij. Daarentegen was er de rentree van Karim Arzini, nadat de vleugelspeler enkele weken met een blessure aan de kant had gestaan. Denilçon Ramazan begon nog op de bank, maar was wel inzetbaar. Zeewolde verkeerde in de wetenschap dat er via een overwinning beslist mogelijkheden waren op de ranglijst. Dat wist ook het publiek dat mede dankzij het mooie weer in groten getale was komen opdagen.

Snelle voorsprong

De thuisploeg begon fris en fruitig aan het duel tegen de nummer vijf van de ranglijst. Al na twee minuten ontstond de eerste mogelijkheid, maar de gasten kwamen na een soort flipperkast in hun strafschopgebied nog met de schrik vrij. In de negende minuut was het wel raak. Mooi om te zien was dat de assist nota bene op naam kwam van doelman Martin van Barneveld. Hij wist met een verre uittrap de teruggekeerde Arzini te bereiken. De gretige aanvaller ging fraai door, zette doelman Alec van Dijk op het verkeerde been en schoof de bal vervolgens in het lege doel: 1-0. De thuisploeg kreeg kansen op meer in de eerste helft, maar wist deze niet te verzilveren. De Hattemers stelden daar één kansje vlak voor rust tegenover, al bleef het daar ook bij.

Fraaie boogbal

Even na rust verschafte VVZ zich wat meer ruimte. Die treffer in de 50e minuut was er een om in te lijsten. Pepijn Pelgrum kreeg de bal op de rand van de zestien aangespeeld, draaide zich knap vrij van zijn tegenstander en verschalkte de doelman hierna met een fraaie boogbal: 2-0. Een minuut later hadden de Hattemers zomaar terug kunnen komen in de wedstrijd, maar de paal was de thuisploeg goed gezind. Met de snelle Ivor Wolters als invaller bleef Zeewolde de meest dreigende ploeg en ook het inbrengen van Denilçon Ramazan zorgde voor leuke aanvallende initiatieven.

Uiteindelijk bleef het echter bij 2-0. ZAC kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen VIOS Vaassen, waardoor VV Zeewolde voor het eerst sinds 18 november weer aan de leiding kwam in de 3e klasse C.

Pepijn Pelgrum werd na afloop uitgeroepen tot man of the match, maar er waren zaterdagmiddag veel meer spelers die er zin in hadden: Jonas Katshima, Yannick van Zwam, Karim Arzini, Milan Brüggemann… Dat belooft wat voor de komende weken… Om te beginnen zaterdag 9 maart uit tegen hekkensluiter EFC ’58 uit Ermelo.