Afbeelding
De Leeuw Snacks

Help de centrumondernemer en winkel in eigen dorp

Zakelijk

ZEEWOLDE - Lege winkels, cafés en restaurants…. Voor de lokale centrumondernemers en de horeca is het een moeilijke tijd. Ondernemer Wilco van Leeuwen van De Leeuw Snacks luidt de noodklok om daar even bij stil te staan en roept inwoners op om elkaar een beetje te helpen en vooral lokaal te blijven kopen.

Kledingcollecties die in de rekken blijven hangen, voedsel dat in restaurants overschiet vanwege annuleringen, (cadeau-)artikelen die dan toch maar bij de grote internetaanbieders aangeschaft worden … Het coronavirus heeft grote impact, vooral op, de vaak kleinere, lokale centrumondernemers en horeca-uitbaters. Om zich door deze lockdown te kunnen worstelen halen ze alles uit de kast om hun klanten te kunnen blijven bedienen. Bijvoorbeeld door eten thuis te bezorgen en de mogelijkheid om te winkelen via ‘click en collect’. Zo kan je eenvoudig online bij de lokale centrumondernemer bestellen en afhalen.

Als ondernemer wil Wilco van Leeuwen andere ondernemers graag een steuntje in de rug geven. Dat doet hij met een dagelijkse actie ‘Steun elkaar, koop lokaal!’ via zijn facebookpagina. “Daarin zetten we iedere keer een andere centrumondernemer in het zonnetje”, legt hij uit. “Bij een bestelling doen we dan een cadeautje of verrassing van deze ondernemer en roepen we op om lokaal te blijven kopen.” De sympathieke actie levert mooie reacties op. “Er wordt inmiddels zo leuk gereageerd dat we de actie door laten gaan tot 31 december!”