Herma Hofmeijer, nieuwe directeur bestuurder MDF
Herma Hofmeijer, nieuwe directeur bestuurder MDF Eigen foto

Herma Hofmeijer, nieuwe directeur bestuurder MDF

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Per 1 mei 2021 start Herma Hofmeijer als nieuwe directeur bestuurder van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF).

Herma Hofmeijer heeft ruim 30 jaar leidinggevende - en bestuurlijke ervaring op verschillende maatschappelijke terreinen. Momenteel is zij lid van de directie van een grote zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor werkte zij in diverse bestuurlijke functies in onder andere de jeugdzorg, het onderwijs en de cultuursector. Naast professionele functies vervulde Herma Hofmeijer tal van nevenfuncties. Momenteel is zij voorzitter van de klachtencommissie van een grote landelijke organisatie voor jeugdhulp en lid van de Raad van Toezicht van een instelling voor cultuureducatie. Ook heeft zij politieke ervaring, zowel op landelijk niveau als lokaal. Zij was fractievoorzitter in de gemeenteraad van Amsterdam. 

Arno Kerkvliet, voorzitter van de Raad van Toezicht van MDF: ā€œMet Herma Hofmeijer krijgt MDF een doelgericht, visionair en inspirerend leider. Daarbij is zij een geboren netwerker en verbinder en zal zij ten behoeve van sluitende hulp- en dienstverlening voortdurend de samenwerking met collega-instellingen en opdrachtgevers zoeken en benuttenā€. Herma Hofmeijer: ā€œMaatschappelijke Dienstverlening Flevoland verbindt de verschillende delen van het dagelijks leven, waarin mensen soms in problemen komen. Dat MDF hen dan kan helpen, is van grote waarde. Dat wil ik graag verder helpen uitbouwen en versterken.ā€

Over MDF
MDF biedt hulp- en dienstverlening aan inwoners van Lelystad, Zeewolde en de gemeente Dronten. MDF ondersteunt volwassen mensen bij het oplossen van en omgaan met hun problemen in hun dagelijks leven, met hen zelf of in relatie met anderen. MDF ondersteunt bij vragen over geld, schulden of problemen met regels of instanties en biedt ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien van kinderen en pubers. De hulpverlening omvat maatschappelijk werk, schuldhulpverlening, sociaal raadsliedenwerk, schoolmaatschappelijk werk, gezinscoaching, gezinsadvies, ouderenadvies en beschermingsbewind. Bij de organisatie werken 100 professionele medewerkers en 100 vrijwilligers.

Herma Hofmeijer is de opvolger van Rik Bovenberg. Hij was vanaf 2000 directeur bestuurder van MDF, tot hij 15 september vorig jaar plotseling overleed

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30