Afbeelding
Foto: Energie Loket

Informatieavond rondom energie

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Stichting Arme Kant van Zeewolde (AKZ), organiseert in samenwerking met gemeente Zeewolde, het Energieloket en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) op woensdag 11 mei a.s. een informatieavond rondom energie.

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Dat geldt niet alleen voor de gasprijs; ook andere basisbehoeften zoals boodschappen, zorgkosten en benzine zijn duurder geworden.

Is er een oplossing?
De aanpak van energie staat hoog op de politieke agenda in Zeewolde. Door de stijgende prijzen kunnen mensen in de financiële problemen komen. Vooral mensen met lagere inkomens hebben het zwaar. Er zijn veel mensen die door de stijgende energieprijzen van een nóg krapper weekbudget moet rondkomen. Maar hoe dan?

Daarover gaat deze informatieavond. “We informeren u over de maatregelen die de overheid heeft genomen en hoe MDF kan ondersteunen bij het gebruik maken hiervan”, meldt AKZ. Medewerkers van het Energieloket lichten bezoekers in over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen en hoe het Energieloket kan helpen met duurzame oplossingen. AKZ vertelt wat zij aan ondersteuning kunnen bieden.

“En natuurlijk horen wij ook graag van u welke oplossingen u heeft bedacht. Welke tips heeft u waar anderen voordeel van kunnen hebben? Er is uitgebreid de ruimte voor discussie en vragen.”

Belangstellenden zijn van harte welkom. De informatieavond is van 19.30 tot 21.00 uur in De Meermin. Inloop vanaf 19.15 uur, met gratis kopje koffie/thee. Aanmelden wordt op prijs gesteld (maar is niet verplicht): info@armekantzeewolde.nl

Bezoekers met een laag inkomen die voor het bijwonen van deze avond oppaskosten moeten maken kunnen contact opnemen met AKZ, tel. 06-21267419.