Gezellig...
Gezellig... Foto: Zeewolde Actueel

Gezellig druk in het Zeewoldevoorelkaarcafé

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE — Het blijft wat schuren, die aanduiding ‘Week tegen Eenzaamheid’. De coalitie ZeewoldeSamen zocht aansluiting, maar benadert dat net even anders. Ze wilde in de periode 23 september t/m 10 oktober Zeewolde laten ‘bruisen’ met een reeks onmoetingsevenementen, en een van de laatste gelegenheden daartoe deed zich voor op vrijdagochtend 6 oktober. Het werd een aangenaam en inspirerend Zeewoldevoorelkaarcafé. 


Renate Vos - van Ittersum opent. - Zeewolde Actueel

Renate Vos – van Ittersum, inmiddels een heel bekend gezicht achter Welzijn Zeewolde, opende het café officieel, en benadrukte in haar korte speech het zo belangrijke ontmoeten en verbinden of, met een modern woord, ‘matchen’. Het eerste uurtje werd inderdaad ingeruimd voor (bij-)praten onder het genot van een kopje koffie of thee, waarna het gezelschap zich verdeelde over een viertal programma-cafés waarvoor men vooraf had kunnen inschrijven. Maar ook voor wie zomaar even binnenviel: “Sluit maar aan, hoor! Er is hier en daar nog wel een plaatsje.”


Het Praat- en spelcafé - Zeewolde Actueel


Gonny Geurts vertelt ‘kleurig’... - Zeewolde Actueel

Voor wie van een spelletje houdt was er het Praat- en spelcafé, en kunstenares Gonny Geurts gaf handige tips bij het tekenen en schilderen in haar Creacafé. Primaire kleuren mengen en zo de meest verrassende tinten tevoorschijn halen, dat was voor menigeen een eyeopener. Dansprofessional Tilly Verhaar verzorgde in het Danscafé een vrolijke les bewegen en (zit-)dansen, terwijl de vrijwilligers van Seniorweb intussen welwillend computerproblemen te lijf gingen in het ICT-café. 


Het Danscafé doet de warming up. - Zeewolde Actueel


Seniorweb biedt computerhulp. - Zeewolde Actueel

Voor elk wat wils dus, voor jong en oud. Die insteek slaagde perfect, maar Zeewoldevoorelkaar hoopt natuurlijk op meer. “Het zou fijn zijn als zo’n match niet blijft hangen in één moment”, aldus Renate. “We zien graag dat mensen blijvend in contact komen met buurtgenoten of organisaties die bij je passen, die iets voor je betekenen of waar je zélf iets kunt betekenen.” Zo bezien is het Zeewoldevoorelkaarcafé zeker voor herhaling vatbaar.