Rob Smeets
Rob Smeets Zeewolde Actueel

Rob Smeets geroyeerd bij Zeewolde Liberaal, Henk Parisius nieuw raadslid

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Rob Smeets stopt als gemeenteraadslid. Dit maakte hij donderdagavond 30 september aan het eind van de raadsvergadering in The Lux bekend. Het liefst zou hij naar eigen zeggen ‘vertrekken per 1 oktober’, maar de Kieswet schrijft voor dat er dan eerst een opvolger moet zijn aangesteld. 

Niemandsland

Wel gaf Smeets, die februari vorig jaar Cees Steijger opvolgde als fractievoorzitter en tevens enige raadslid van Zeewolde Liberaal, aan dat hij maandagavond 27 september door Yvonne van Bruggen (PvdA) en Ruud Visser (BurgerBelang) uit de nog op te richten fusiepartij Actief Zeewolde was gezet. Twee dagen later werd hij tevens geroyeerd door zijn eigen partij Zeewolde Liberaal. Donderdagochtend bood hij zijn ontslag als raadslid aan aan burgemeester Gerrit Jan Gorter. Hij zei donderdagavond verder ‘niets meer te maken willen hebben’ met Actief Zeewolde, terwijl er evenmin nog uitspraken van hem verwacht mochten worden namens Zeewolde Liberaal. Verder wilde nog niet nader ingaan op zijn onverwachte vertrek. Wel zei hij ‘in een soort niemandsland te zijn terechtgekomen’. “En misschien past dat ook wel een beetje bij de fase van ontwikkeling waarin ik momenteel zit”, voegde hij hieraan toe.

Geen onbekende

Henk Parisius (55) neemt de open plek in de fractie van Zeewolde Liberaal in en zal op donderdag 4 november worden geïnstalleerd als raadslid. Parisius is geen onbekende in Zeewolde. Samen met Cees Steijger behoorde hij in 2013 tot de oprichters van Zeewolde Liberaal. Daarvoor was hij prominent lid van de VVD. Hij beschikt zodoende over ruime ervaring in de lokale politiek. Meer specifiek was hij fractiesecretaris van Zeewolde Liberaal, terwijl hij zich als burgerraadslid enkele jaren bezighield met onderwerpen in het sociale domein. De komende tijd is hij eveneens betrokken bij de vorming van Actief Zeewolde, de politieke samenwerking van PvdA Zeewolde, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 9 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 11 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 11 uur geleden