Afbeelding
Impressie woontoren Van der Woerdt Architect BNA

Omwonenden niet akkoord met compromisvoorstel omstreden woontoren

Algemeen

ZEEWOLDE - Omwonenden gaan niet akkoord met een voorstel om een verdieping van de omstreden woontoren aan de Strandweg in Zeewolde af te halen. Dat meldt Lokale Omroep Zeewolde. Er is veel kritiek op de plannen omdat het gebouw nu één tot twee verdiepingen hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Omwonenden maken zich daar zorgen over en willen van de projectontwikkelaar een lager gebouw.

“Wij zijn tegen omdat wij als buurtbewoners vinden dat hij zich aan het bestemmingsplan moet houden”, zegt Sylvia van Ommen van het buurtcomité in een reactie aan LOZ. “Het bestemmingsplan is drie hoog. Vier hoog past hier niet.”

Omwonenden verzetten zich al lange tijd tegen de plannen. Ze maken zich zorgen om hun privacy en de schaduw van het gebouw. Zo ook Peter van Rooy die, mocht de bouw doorgaan, zelfs overweegt om te gaan verhuizen: “Ik ben ontzettend bang dat door die woontoren het woongenot teniet gaat en dat dat gepaard gaat met waardevermindering van mijn huis.”

Het is voor omwonenden afwachten wat er gebeurd nu ze het voorstel van de projectontwikkelaar hebben afgewezen. De gemeente Zeewolde is in eerste instantie al akkoord gegaan met de plannen, maar moet nog een definitief besluit nemen. De gemeenteraad adviseerde eerder om geen toestemming te geven. Architect Eric van der Woerdt wil aan LOZ alleen telefonisch aangeven teleurgesteld te zijn dat de omwonenden niet akkoord zijn gegaan met het compromisvoorstel. Hij zegt nu in overleg te gaan met de Gemeente Zeewolde.

Alternatief voorstel
Omwonenden hopen ondertussen dat de projectontwikkelaar toch nog kiest voor een lager gebouw. “Ons voorstel is drie lagen”, zegt Sylvia van Ommen. “En als het niet anders kan, als het moet, zet er dan een penthouse op dat naar achteren gesitueerd is. Maar dat is ons uiterste voorstel.”

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 2 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 4 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 4 uur geleden