Hoe groen wil je 't hebben? Kom bij de boer!
Hoe groen wil je 't hebben? Kom bij de boer! Foto: Zeewolde Actueel

Gi-Ga-Groene kinderboekenweek van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE — Het was echt feest, woensdagmiddag 5 oktober, want in de bibliotheek ging de kinderboekenweek van start met een hele verzameling van activiteiten, workshops en informatiepunten, allemaal in het kader van ‘kind en natuur’. Vanaf 14.00 uur waren de kinderen welkom, en het liep meteen al flink aan. “Ik zie ik zie wat jij niet ziet, en de kleur is groen!”, zei een wijsneus, en dat was de spijker op z’n kop.

Als natuureducatie het onderwerp is, dan heeft Zeewolde een reputatie hoog te houden. Instellingen en organisaties als Staatsbosbeheer, IVN, Boerderij Educatie (kombijdeboer.nl) laten op dit punt regelmatig van zich horen, en het sprak vanzelf dat deze her en der in het bibliotheekgebouw te vinden waren. Dat Groene energie ‘hot’ is kwam tot uiting op de informatiepunten van Windpark Zeewolde en het Energieloket, en al met al zette dat het thema van de kinderboekenweek overduidelijk neer: Gi-Ga Groen! 

Er werd geschminkt, je kon op de foto voor een ‘green screen’ waardoor je je eigen achtergrond kon kiezen, IVN deed aan ‘zintuigenprikkeling’ (zet de geurpotjes maar bij het juiste plaatje, bijvoorbeeld), voor de kleinen was er een knuffelspeurtocht, er waren landbouwmachines in het klein, een (bijna) echt kalf om te aaien, kortom, geen kind hoefde zich te vervelen. Een frisse appel en een gezond sapje maakte het bezoek compleet. Bibliotheek Flevoland had aan alles gedacht. En nu maar hopen dat het bezoek blijft komen. Voor de boeken!

De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel gratis het boekenweekgeschenk. Het boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Andy Griffiths. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire ‘De waanzinnige boomhut’-reeks. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is gemaakt door illustrator Marije Tolman. Meer info op www.flevomeerbibliotheek.nl

Het 'green screen'
Ruik eens...
Kijken door een echte microscoop.
Leerzaam speelgoed is ook verleidelijk...
En als ik de puzzel af heb..?