Afbeelding
Eigen foto

DE-puntenactie Voedselbank weer van start

Algemeen

ZEEWOLDE - Voor het negende jaar op rij verzamelt de Voedselbank Zeewolde weer Douwe Egberts waardepunten. De gemakkelijk te herkennen inzameldozen staan in de Bibliotheek, de Oude Bieb en de Basisz. Inleveren kan van tot en met 31 december. 

De koffiebrander verhoogt het aantal punten met 20% en zet deze vervolgens om in pakken koffie. Vorig jaar werden er in Zeewolde maar liefst 405.000 punten ingeleverd, goed voor 890 pakken koffie. Deze koffie gaat ook echt naar de klanten van de Voedselbank in Zeewolde. Omdat lang niet iedereen nog snelfiltermaling gebruikt, kopen ze er zelf koffiepads bij, “zodat we alle klanten regelmatig kunnen voorzien van een lekkere kop koffie. Want niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank is koffie vaak een luxe artikel. Het is relatief duur, is lang houdbaar en wordt daarom bijna nooit ‘afgeschreven’. Een pak koffie is een klein gebaar, maar het wordt wel buitengewoon gewaardeerd.

Voedselbank Zeewolde hoopt dat ook dit jaar weer zoveel mogelijk mensen hun DE waardepunten uit de keukenlade of de kast halen en in de inzameldozen doen.

Afbeelding
Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally Algemeen Instagram 7 feb, 23:03
Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00